ADE09: Dag 1

3VOOR12/Amsterdam tipt: Simian Mobile Disco, Viral Radio en gezamenlijke avond Huoratron en Magnetron Music Label

Tekst: Eyal van der Reep ,

Als er in vijf dagen meer dan 700 artiesten in Amsterdam optreden, is het lastig om door de bomen het bos nog te kunnen zien. 3VOOR12/Amsterdam steekt een helpende hand toe. Woensdag 21 oktober: Electropop, de beste dubstep of goedkoop naar Amsterdamse electropioniers?

3VOOR12/Amsterdam tipt: Simian Mobile Disco, Viral Radio en gezamenlijke avond Huoratron en Magnetron Music Label

Met meer dan 700 artiesten kan het niet anders dan dat je keuzes moet maken. Dagelijks licht 3VOOR12/Amsterdam een aantal van de leukste feesten voor je uit.

Woensdag 21 oktober

19.30 – 23.00: ADE Official Opening Event: Simian Mobile Disco live in Melkweg. 16.

Artiesten: Simian Mobile Disco (live), Nadia Ksaiba en Gold Panda.

Zin om nog voor de rest van de stad te gaan dansen? Moet je de volgende dag vroeg op? Dit is het enige evenement dat niet langer door gaat dan drie uur ‘s nachts. Simian Mobile Disco is een Engelse popelectroduo dat vooral door de vele remixes bekend is. Ze hebben onder andere nummers van The Kills, Muse, Klaxons, Deerhunter, CSS en Peaches tot dansbare popnummers omgetoverd. Live komt Simian Mobile Disco overigens nog veel beter uit de verf dan op plaat, dus gaat dat zien!

22.00 – 05.00: Viral Radio ADE Special in Trouw. €15 euro.

Artiesten: The Gaslamp Killer, Martyn, Aardvarck, Cinnaman, Juha, Pete Concrete, Clark (live), Knalpot (live) en Bibio.

Wie nog niet van Viral Radio of dubstep heeft gehoord moet opletten. De avond die de Amsterdamse radiomakers houden in Trouw staat vol internationaal gewaardeerde elektro-iconen zoals de Amerikaanse The Gaslamp Killer. Ook de Amsterdamse artiesten kun je hiertoe rekenen, want die benen het internationale niveau gemakkelijk bij. Onder andere Martyn, Aardvarck en organisatoren Cinnaman & Juha zullen achter de draaitafels staan. En dan vergeten we bijna Knalpots EP-release!

22.00 – 04.00: Huoratron EP release & Magnetron Music Showcase in Studio 80. 7,50.

Artiesten: Tom Trago, The Heykids DJs, Huoratron, Bas Bron, L’Azizzi, Limping Boy Jonas en Rimer London (live).

Wil je op woensdag iets goedkoper uit zijn, ga dan naar Studio 80. De demonische Fin Huoratron wordt bijgestaan door het Amsterdamse muzieklabel Magnetron. Die presenteren onder andere Tom Trago en Neger des Heils Bas Bron.