Even voorstellen... (Never Mind The) Stars

STRFCKR gaat verder als (Never Mind The) Stars

Bibi Eckhardt ,

De Amsterdamse band STRFCKR gaat verder als (Never Mind The) Stars. 3VOOR12/Amsterdam sprak met zanger Simon Little waarom deze naamsverandering plaatsvond en over de laatste ontwikkelingen rondom de band.

STRFCKR gaat verder als (Never Mind The) Stars

Ook al leek het de laatste tijd nogal stil rondom de Amsterdamse band STRFCKR, de band heeft zeker niet stil gezeten. De band heeft besloten om verder te gaan onder de naam (Never Mind The) Stars en bracht op 30 november jongst leden de single EP “We Don't Care About The Music” in Engeland uit. 3VOO12/Amsterdam sprak met de sympathieke Simon Little, zanger en oprichter van de band over het hoe en waarom van de naamsverandering en de spanningen rondom de release van de EP.  

Een wel heel voor de hand liggende vraag, maar toch ontkom je er niet aan: Waarom heeft de band STRFCKR zijn naam veranderd in (Never Mind The) Stars? Het antwoord lijkt, het o zo beschaafde Engels in overweging genomen, ook behoorlijk voor de hand liggend. “Ik ben 10 jaar geleden begonnen met producer Gaspard de la Nuit. We dachten: laten we iets geks doen met alle stijlen. Een middelvinger naar iedereen die vindt dat je in hokjes moet denken.

De muziek die hier uit voort kwam, was zo uiteenlopend dat mensen het niet snapten. We bedachten dat een manier om hiermee toch naar buiten te komen, dj's zou zijn. Party time onder de naam STRFCKR in de hoop dat mensen ook echt naar onze muziek zouden gaan luisteren.

Het idee was echter beter dan de uitvoering, al stonden we wel op Mysteryland en in Barcelona. Later, toen Gaspard al een paar jaar ge-emigreerd was, wilde ik het ietwat meer 'pop' maken, maar het moest wel fun zijn. Toen ben ik aan de slag gegaan met een tweede plaat.

De reacties waren super positief. Ik wilde ook naar Londen, dus heb een label opgezet en het is daar geplugged. 70% van de mensen die het hoorde vond het te gek, maar STRFCKR, dat wilden ze niet uitspreken. Het zou stom zijn om niet een poging te wagen in Engeland. Toen hebben we de naam maar veranderd, maar wel met een knipoog naar de naam STRFCKR.

Little lijkt vooral de lol van de muziek in te zien en de hele scene vooral niet te serieus te willen nemen, zo moge blijken uit zijn bandnamen. “Nee ik neem de heisa er omheen niet te serieus, maar je moet toch een beetje volgens hun regels spelen. Je ontkomt er niet aan.

Met een nieuwe bandnaam is er ook een geheel nieuw album op komst. “De plaat is iets gerichter dan die van STRFCKR. Ik zou het omschrijven als new pop. We willen een gat opvullen wat er nog niet is”. Dat is best pretentieus, beaamt Little: “Het kan ook faliekant mislukken. Maar ik vind zoveel muziek soorten heel erg leuk.

Over de ambities van de band is Little heel duidelijk: dat ik bij  “Later...” mag spelen, bij Jools Holland. Haha.  Maar vooral dat mensen plezier beleven met onze muziek. Veel bands zeggen: als je in Paradiso of bij DWDD staat heb je het bereikt. Dat vind ik niet genoeg. Natuurlijk wil ik graag groot worden, want ik geloof in de potentie, maar vindt t vooral heel leuk.  

Naast zanger en oprichter van de band, is Little ook producer. De productie van het opkomende (Never Mind The) Stars album heeft hij dan ook zelf in de hand. “Het album doe ik helemaal zelf. Ik heb het hele album zelf geschreven en opgenomen. Maar live doe ik het niet alleen. Muzikantschap staat hoog in t vaandel en ik sta ook open voor andere iedeeen. Misschien wordt de volgende plaat ook wel een band ding.

Het album van (Never Mind The) Stars wordt eind maart 2010 verwacht. “Ik hoop dat het wordt opgepikt. Het is moeilijk om er als eigen label tussen te komen. Mensen besteden eerst aandacht aan de major labels.

Over de verwachtingen van zijn komende plaat is Little wederom duidelijk: Mijn verwachtingen zijn wel dat we worden toegelaten in de muziek-wereld. Dat is het enige wat ik hoop: dat we gehoord worden.  

Interview, 2-12-2009

Simon Little, zanger (Never Mind The Stars)