GEZOCHT: Getalenteerde dance/producers

Word jij de nieuwe Junkie XL?

Tekst: Pepijn van Gils ,

Vind jij dat je voldoende talent in huis hebt om de nieuwe live dance/producer te worden van 2011, maar zoek je nog een podium om dat aan Nederland te bewijzen? Als je echt serieus bent over muziek, is er al 25 jaar maar één competitie die telt: De Grote Prijs van Nederland. Schrijf je in.

Word jij de nieuwe Junkie XL?

Nu de meeste deelnemers voor de Grote Prijs bekend zijn, blijven er nog een paar plekken over in de categorie dance/producer. Denk jij platen te maken die je zorgen doen verbleken en waar je jezelf in kan verliezen? Stuur dan vóór 1 juli aanstaande jouw drie beste tracks, een foto, een biografie en eventueel een videolink in naar de website van de Grote Prijs van Nederland en maak kans op een finaleplek in de Melkweg, 5.000 euro, een optreden op één van de festivals van Extrema, studiotijd en professionele coaching.

Competitie
Met de categorie dance/producer creëert de Grote Prijs een platform voor producers van dance-acts, dus geen dj’s, die hun muziek live-on-stage uitvoeren. Er worden uiteindelijk twaalf acts geselecteerd voor de halve finales in oktober. Deze vinden plaats middels sessies van 20 minuten via de radio en podcast op DJBroadcast. De finale van de Grote Prijs 2011 is op zaterdag 10 december in de Melkweg te Amsterdam, waar zes Finalisten live optreden.

Jury
De Grote Prijs werkt met een vast juryteam van muziekprofessionals. Alle acts worden door deze jury vanaf de inschrijving tot en met de finale op de voet gevolgd en onder andere beoordeeld op live performance, compositie, professionaliteit en toekomstverwachting.

Schrijf je dus in vóór 1 juli 2011 en treed in de voetsporen van o.a. Quick and Brite, Artefact, Perplex, Individualism en Junkie XL!

Lees meer over wie jouw voorgingen in het jubileumboek.