Miss Melera komt met nieuwe track Stare

Zaterdag 24 november draait Miss Melera samen met Arjuna Schiks op headlinergig WEITER

Anouk Tuitel ,

Aanstaande zaterdag, 24 november, vult Paradiso zich met volgelingen van het techhouse-trio Weiter, Schiks en Melera. Olivier Weiter serveert samen met maatjes Kim de Lange (Miss Melera) en Arjuna Schiks een drie-gangen-gerecht in de grote zaal vol stampende basslijnen en euforische melodieën. Om alvast in de stemming te komen van dit feest sprak 3voor12 met de Lange over WEITER, haar minitour in Japan en haar volgende plaat.

Volgende week is WEITER. Hoe vind je het om samen met Schiks en Weiter op het podium te staan die avond?
"Ik vind het echt tof dat het nu eindelijk een keer gebeurt. Het zijn maatjes van me en we hebben het al vaak gehad over dat het zo tof zou zijn als we met z'n drieën een keer een feest zouden kunnen geven. Om dan nu in zo'n mooie locatie als Paradiso te mogen staan en samen met de muzikale Olivier & Arjuna te draaien is heel gaaf. Het zal zeker een bijzondere avond worden."

Komt er ook ooit een MELERA?

"Ja, dat is misschien wel iets voor de toekomst, lijkt me heel gaaf. Ik kijk er nu erg naar uit om weer eens een soloset te doen, dus een set van vijf à zes uur waarmee je de hele avond vult. Ik heb dat twee jaar geleden gedaan in Leiden en dat is iets wat ik graag nog eens wil doen. Hopelijk gaat dat volgend jaar gebeuren."

Wat vind je de leukste locatie om te draaien?

"De grote zaal van de Melkweg vind ik erg tof. Ik heb daar een tijdje terug gestaan en het lijkt me leuk om daar weer te draaien. Verder kijk ik er naar uit om op 31 december tijdens Amsterdam United in de Gashouder staan. De Gashouder is zo'n mooie grote locatie, echt heel gaaf. Ik kwam er vroeger vaak op feesten en dan is het wel heel cool om er nu zelf te kunnen draaien. Dus wie weet zeg ik daarna wel dat dat de beste locatie was."

Tijdens het vorige interview met Buiten Westen verklapte je al dat je in Tokyo zou gaan draaien. Je bent inmiddels al weer terug van deze minitour. Hoe was het om in Tokyo te draaien?
"Heel bizar, maar wel helemaal te gek. Sowieso om maar drie dagen in een heel ander land te zitten in een totaal andere cultuur was al bijzonder. Maar de mensen zijn daar ook nog eens super vriendelijk en sociaal. De stad daarentegen is groot en chaotisch. Wat een contrasten! Ik vond het heel gaaf om daar heen te kunnen reizen en te mogen draaien."

Hoe gedragen de Japanners zich tijdens het uitgaan?
"In de zaal kunnen mensen behoorlijk los gaan, maar op een hele andere manier dan hier. Als er ruimte is dan dansen de mensen breeduit en opvallend. Verder slapen mensen daar rustig in een club op de grond. In Nederland zou je dan meteen uit de club worden gegooid, maar daar kan dat gewoon. Mensen hebben daar een heel druk leven en weinig tijd voor rust. Dus als ze ergens een slaapje kunnen meepakken, dan doen ze dat gewoon. De meesten moeten 's ochtends ook gewoon weer naar hun werk, begreep ik. Een hard leven daar."

Hoe gaat het met het produceren van muziek?
"Dat gaat goed. Het was mijn bedoeling om de nieuwe plaat voor ADE af te hebben, maar ik werd in de zomer ziek. De EP is nu zo goed als af. Deze track, Stare genaamd, heb ik inmiddels tijdens ADE en een paar andere feesten gedraaid. Komende week ga ik de track helemaal afmixen en opsturen naar verschillende labels."

Heb je bepaalde artiesten als inspiratiebron bij het produceren?
"Natuurlijk zijn andere artiesten en dj's die ik goed vind altijd een bron van inspiratie. Maar als ik aan een track werk, ga ik toch echt zelf aan de slag en dan zie ik wel wat het wordt. Het is niet dat ik van te voren een deuntje of melodietje in mijn hoofd heb. De ene keer gebeurt er iets heel tofs en de andere keer gebeurt er niks. Het idee en de opzet van deze plaat zijn van mijzelf, maar ik ben samen met Eelke Kleijn in de studio gaan zitten om het helemaal uit te werken."

Waar houdt je je mee bezig naast het produceren en optreden?
"Ik ben in oktober gestart met mijn eigen radioshow, genaamd Colourizon. Die wordt elke tweede maandag eerst uitgezonden op Proton Radio en daarna bij een Amerikaans, Braziliaans en Belgisch station. Ik heb dus vanaf nu een maandelijkse show die overigens ook op mijn eigen Soundcloud-pagina terecht komt."