Low Tide Island geen laagvlieger

"Artiesten die op Mozart-publiek wachten moeten hun bek houden, speel voor jezelf!"

Redactie Amsterdam ,

Op de redactievergadering van 3voor12amsterdam pitcht traditiegetrouw een artiest zijn of haar nieuwe werk. Vanavond is dat Low Tide Island (Joep Hegger). De liedjes die hij schrijft zijn niet los te zien van de locaties waarop hij ze opneemt. Elk nummer is onlosmakelijk verbonden met een buurt of straat in een bepaalde stad. Low Tide Island vindt het geen ramp als de zaal rumoerig is: “Jij en je kunst moeten interessant genoeg zijn.”

Low Tide Island neemt nummers in verschillende steden in Nederland, Belgie, Duitsland en Frankrijk op. Straatgeluiden van de plek in kwestie worden opgenomen en deze fungeren als inspiratie voor de muziek. De simpele one-shot video’s dragen bij aan de sfeerimpressie die de muziek geeft.

Sfeer is ook op een andere manier belangrijk voor Joep Hegger. De naam ‘Low Tide Island’ is gekozen om niet meteen te verklappen wie er wel en niet achter de artiestennaam schuilt. Op die manier heeft het publiek niet meteen een verwachtig over het genre van de muziek. En waarom dan de naam Low Tide Island? Dat ‘low tide island’  in kwestie is in dit geval de muziek. De muziek is een moment waarop de wereld langs je heen gaat. Alsof de wereld om je heen een film is. Een punt waarnaar je terug kan keren.

Omdat de wereld om hem heen Low Tide Island zo inspireert, is het geen probleem om met onrustige zalen om te gaan. Die worden op die manier zelf weer een inspiratiebron. Als je hem ziet: praat lekker door hij wordt toch niet boos.

Morgen staat Low Tide Island in De Badkuyp om aan Mooite Noten 2012 mee te doen. 24 mei speelt Low Tide Island in de kwartfinale van De Grote Prijs van Nederland in de categorie singersongwriter. Daarnaast toert Hegger de komende tijd rond met o.a. Katia tijdens hun huiskamerconcertreeks Troubatour. Volg hun pagina en kijk of ze binnenkort niet bij jouw buren spelen.