Katía luidt de lente in

Singer-songwriter lanceert eerste EP Part Of The Plan van conceptproject over vier jaargetijden

Tekst: Ada Siebelink | Beeld: Aicha Visser & Irina Raiu ,

Het einde van de winter is in zicht en de lente doet volgende week haar intrede. Singer-songwriter Katía presenteert te ere van deze gebeurtenis haar kersverse lente-ep Part Of The Plan, tijdens het Frisse Moed Festival in de Buurtboerderij in Amsterdam. Tijdens deze avond treden naast Katía en haar band, ook Port of Call, Nouveau Vélo, Uinko Eerenstein, Suzewind Vlaar, Low Tide Island en Long Conversations And The Closet Orchestra op.

Machientjes van liedjes maken, dat is wat de singer-songwriter Katía doet. Haar EP genaamd Part Of The Plan met 5 lieve lenteliedjes presenteert ze 23 maart op het Frisse Moed Festival. Katía vertelt dat de EP Part of the Plan het begin is van een conceptproject. "Na deze lente-EP is het de bedoeling dat er ook een voor de zomer, de herfst en de winter komt. Iets voor alle vier seizoenen. Het is de bedoeling dat het 'geluid' van de verschillende jaargetijden op die EP's te herkennen is."  De Part of the Plan-EP is opgenomen in een huiskamer. Volgens Katía is daarvan het voordeel dat de sfeer en de oneffenheden van de ruimte ook worden vastgelegd op plaat. Extra bijzonder is dat de lente-EP midden in de winter is opgenomen.

De EP is in een dag opgenomen om er voor te zorgen dat het geluid niet te gekunsteld overkwam. Elk nummer is rond de 5 keer gespeeld en dat draagt ook bij aan de pure sound van de plaat. Katía heeft in 2011 meegedaan aan Mooie Noten en behaalde de finale. Ze stond in het voorprogramma van Eefje de Visser en Tom McRae. Katía probeert niet alleen het geluid van de seizoenen te vangen maar ze probeert ook de klanken en de invloeden die daarmee gepaard gaan in haar muziek te verwerken.

De EP-presentatie vindt de 23ste plaats in De Buurtboerderij in het Westerpark.