Platenlabel SamenSterk verder zonder M.O. & Brakko, Rex-n-Undercover en Tastic

Binnenkort nieuwe signing, maar geen hiphop

Tekst: Erik Zwennes ,

Het Amsterdamse hiphoplabel SamenSterk gooit het na vijf jaar over een andere boeg. In goed overleg is afscheid genomen van M.O. & Brakko, Rex-N-Undercover en Tastic. Wel gaat SamenSterk oprichter Marvin Fonseca verder met D.Lipps en Grote Prijs winaars Dret & Krulle.

Binnenkort nieuwe signing, maar geen hiphop

Het Amsterdamse platenlabel SamenSterk gooit het na vijf jaar over een andere boeg. In goed overleg is afscheid genomen van M.O. & Brakko, Rex-N-Undercover en Tastic. Wel gaat SamenSterk oprichter Marvin Fonseca verder met D.Lipps en Grote Prijs winaars Dret & Krulle. Binnenkort wordt tevens een nieuwe signing bekend gemaakt, geen hiphop, aldus Fonseca. Tastic en Rex-n-Undercover hebben inmiddels elders onderdak gevonden.

“Na vijf jaar kijk je realistischer naar de Nederlandse muziekwereld,” legt Fonseca uit. “Je stapt er met veel enthousiasme, energie en naïviteit in, om er langzaam achter te komen dat er enorm moeilijk geld mee te verdienen is en je nog kritischer naar je eigen stal moet kijken. Ja, ik ben best cynisch, maar heb tegelijkertijd gezien dat er wel degelijk geld mee te verdienen is. Zo doe ik bijvoorbeeld onze eigen boekingen. Ik heb er vertrouwen in dat het kan, maar zoiets heeft tijd nodig en kost veel energie. Je kunt schelden en vloeken, maar dingen veranderen niet snel.”

Fonseca wil de komende tijd kijken of zijn hiphoplabel kan evolueren tot muzieklabel. “Ik heb een brede smaak en visie op muziek. Tegelijkertijd moet ik me ook in nieuwe genres en werelden verdiepen. Binnenkort kan ik waarschijnlijk een nieuwe signing bekend maken, meer in de dance/electric hoek. Mijn hart ligt nog steeds bij Nederlandstalige hiphop, maar ik kijk graag verder. Je hoeft in ieder geval geen ellendige cross-overs te verwachten hoor, dat is niets voor ons.”

Dret & Krulle zijn ondertussen druk met een nieuwe EP, een warmhoudertje. Daarnaast moet het Pariaz project, via Bijlmerstyle, ook nog dit jaar verschijnen. Daarna is het tijd voor het debuutalbum van de twee mannen uit de Amsterdamse Bijlmer. Dit zal pas in de loop van 2012 verschijnen. D.Lipps rondt op dit moment zijn nieuwe EP Manifest af. Deze plaat is geheel geproduceerd door de opkomende producer Cirino Brown.

Rex-n-Undercover hebben onderdak gevonden bij DeF3 Entertainment. Kijk hier hun nieuwe video. Aanstaande zaterdag staat SamenSterk mét Tastic op het festival HipHop In DukeTown in Den Bosch.