Ome Omar wil vooral chillen en een vissersboot

Album en boek ‘Oerknal’ komen dit najaar uit

Tekst en beeld: Sarah Oranje ,

Samen met zes andere nog ongetekende hiphopacts werd multitalent Ome Omar door MCN en TopNotch geselecteerd om zichzelf te presenteren op het album Homegrown 2011. Op 22 september wordt het eindresultaat gepresenteerd in de Melkweg. 3VOOR12/Amsterdam toog af naar Noord en praatte money en bitches met de toekomstige superster.

Album en boek ‘Oerknal’ komen dit najaar uit

Samen met zes andere nog ongetekende hiphopacts werd multitalent Ome Omar door MCN en TopNotch geselecteerd om zichzelf te presenteren op het album Homegrown 2011. Op 22 september wordt het eindresultaat gepresenteerd in de Melkweg. 3VOOR12/Amsterdam toog af naar Noord en praatte money en bitches met de toekomstige superster.

Ome Omar, echte naam Omar Dahmani, is acteur, rapper, schrijver, highly attractive individual, Bekende Twitteraar, milfhunter en superster. En zodra zijn album en boek dit najaar uitkomen zal ook de rest van Nederland daarvan op de hoogte zijn.

"De laatste tracks van het album, geproduceerd door Rare Villains worden momenteel opgenomen en dat komt zo snel mogelijk uit, samen met het boek. Dat is ook bijna af. Ze heten allebei ‘Oerknal’, dat mag je vrij letterlijk opvatten. Het wordt het begin van een nieuw tijdperk. Het album is mooi, eerlijk en prachtig. Zodra het helemaal af is ga ik praten bij TopNotch en m’n boek komt uit bij Lebowski".

In maart werd Omar geselecteerd voor MCN Unsigned: Homegrown ’11, een samenwerking tussen TopNotch en Muziek Centrum Nederland, De twee tracks die hij voor dit project schreef en opnam op beats van DJ en producer Snelle Jelle ziet hij als reclamebord voor zijn album. "Het zijn twee heel verschillende nummers. De ene gaat over totale onzin, drugs en psychedelica, eigenlijk precies wat mensen van me verwachten. De tweede track is vrij serieus en lijkt qua feel meer op die van het album, dat is een beetje een opstapje voor mensen die mijn shit leuk vinden".

Ondertussen werkt Omar ook nog samen met TDTMCM, die bezig zijn met hun tweede album dat een nautisch thema gaat krijgen. "Als rapper ben ik vooral bezig met tekst maar de jongens helpen me aan nieuwe muzikale inzichten. We chillen eigenlijk vooral veel en brainstormen over het politieke spel waarmee de band de top gaat bereiken. We laten ons niet neuken door de piemels van het systeem".

De passie van Omar ligt uiteindelijk bij schrijven. "Schrijven staat aan de basis. Dan bedoel ik niet hoe ik dat op Twitter doe, dat is de buitenkant maar. In mijn boek speelt een fictieve Omar de hoofdrol en leer je me wat beter kennen. Ik vind het belangrijk dat het verhaal een optreden op zich is, of ik het nou voorlees of dat je het zelf thuis leest. Mijn eigen favoriete schrijvers zijn onorthodox en spelen veel met de vertelwijze, dat probeer ik zelf ook te doen."

Omar’s ambities houden echter niet op bij schrijven en muziek. "Ik heb een theaterstuk gemaakt en wil me in de toekomst ook meer gaan bezig houden met acteren, films maken en regisseren. Een boyband vind ik ook wel goed. Om aan genoeg geld te komen moet ik nu nog gewoon uitzendwerk doen maar uiteindelijk wil ik wel helemaal leven van artistieke shit. Daarnaast wil ik ook heel veel chillen en genoeg geld hebben om te voorzien in allerlei chille shit, zoals een vissersboot. En trouwen met een bitch als Doutzen Kroes".

Ome Omar is de tweede act in de serie Homegrown 2011; zijn boek en album ‘Oerknal’ komen dit najaar uit. In november staat Omar naar aanleiding van zijn boek op Crossing Border. Om op twitter gevolgd te worden door Omar kunt u uw cv naar hem mailen. Tot aan de albumpresentatie publiceren we elke week een interview met één van de 7 kandidaten. Alle interviews, achtergronden en verslaggeving rond het project is te vinden in het dossier Homegrown 2011.