Go Back To The Zoo bewijst succes in Paradiso

Het debuutalbum wordt op feestelijke wijze ten gehore gebracht

Tekst: Daniëlle Zuidervaart | Beeld: Linda van Schooten ,

De Amsterdamse band Go Back To The Zoo is in zo’n 2 jaar tijd behoorlijk groot geworden. ‘Electric’ kan iedereen nu wel dromen en dat is een goed teken. In de kleine zaal van Paradiso startten ze hun eerste echte clubshow met een waar feestje.

Het debuutalbum wordt op feestelijke wijze ten gehore gebracht

Dat het snel kan gaan bewijzen de heren van Go Back To The Zoo maar weer. Het is daarom ook niet zo vreemd dat zanger Cas terugblikt op de afgelopen 2 jaar. Hij herkent enkele fans die er vanaf het prille begin in 2008 ook bij waren, toen ze op dezelfde plek een optreden gaven. Openingsnummer ‘Hey DJ’ knalt er gelijk lekker in. Een aanstekelijk hit, die hierdoor dan ook luidkeels wordt meegezongen. 

Debuutalbum ‘Benny Blisto’ is zo’n beetje overal de hemel ingeprezen en dat maken ze live dubbel en dwars waar. Alle nummers zijn uniek, worden op een eigen wijze gespeeld en slaan stuk voor stuk bij het publiek aan. Na ‘Smoking On The Balcony’ volgt een korte drumsolo van Bram. Hierna wordt het volgende nummer ‘Oh No (We Stayed)’ door Cas aangekondigd. ‘Dit nummer gaat over het feit dat we altijd te lang ergens blijven hangen, maar deze avond kan voor ons niet lang genoeg duren.’ Er wordt luid gejuicht en de sfeer zit er meteen weer goed in.

Het minder swingende ‘Gotta Wake Up’ duurt net iets te lang en valt vervolgens wat minder goed in de smaak. Maar gelukkig is daar ‘Beam me up’, waardoor de zaal weer goed wakker wordt geschud. Enkele crowdsurfers zijn te zien. Ook de zangkwaliteiten van het publiek worden getest. Creatief in het bespelen van het publiek zijn de heren ook bij ‘I’m the night’. Halverwege het nummer wordt het publiek gevraagd de borstcrawl te doen, wat iedereen vervolgens ook meteen doet. Alle handen gaan de lucht in. Cas hoeft maar met zijn vingers te knippen en iedereen doet mee. Zo ook bij ‘Fuck You’. Dit nummer begint met een zacht geluid wat naarmate het nummer vordert steeds luider wordt ingezet. Het publiek doet gezellig mee. Bij 3FM hit ‘Electric’ gaat de zaal helemaal plat. Dit nummer blijft geweldig en al helemaal live. Vlak voor het laatste refrein improviseren Cas en Lars op de gitaar wat met elkaar. De muziek wordt gedempt en het publiek luistert aandachtig. Als vervolgens de noten van het refrein weer worden ingezet, gaat het publiek er helemaal voor. Om even op adem te komen wordt tijdens de toegift het rustige nummer ‘House On Fire’ gespeeld. Met afsluiter ‘I Love it’ is het feestje compleet. 

De India tent op Lowlands bleek achteraf te klein, maar de kleine zaal van Paradiso al helemaal. Vol overgave hebben deze vier heren de zaal plat gespeeld.

Gezien: Go Back To The Zoo, Paradiso Kleine Zaal, 30 september 2010