Saelors: ik zou ook best zo'n ankertje getatoeëerd willen hebben

Sonic Soiree: interview Saelors

Tekst: Maike Gerritsen ,

Als opwarmer voor 2 december, de eerste Sonic Soiree in de Brakke Grond, spreken we alvast met de line up van de avond: Flying Horseman, Blackie & The Oohoos, Saelors en Uinko Eerenstein. In deze aflevering: Saelors.

Sonic Soiree: interview Saelors

Zou het Amsterdamse Saelors, iets met de zee hebben? Thijs Havens, helft van het duo Saelors lacht. “Aan de ene kant wel, zowel ik als Alexandra (Duvenkot, andere helft Saelors red.) houden van die zeemanssfeer, vooral het reizen en onderweg zijn. We hebben ook een paar nummers die daar over gaan... Om in de sfeer te blijven zou ik ook best zo’n ankertje getatoeëerd willen hebben,” geeft Thijs toe, ”Misschien een leuk idee voor met kerst?”

In een eerder interview met 3voor12 werd de muziek van Saelors bestempeld als “folk noir”. “We kunnen ons goed in deze omschrijving vinden. We schrijven donker. Niet op een negatieve manier, maar meer in de zin van het mystieke. Het donkere van de nacht. Verder schrijven we graag kleine liedjes, waarmee we een verhaal proberen te vertellen.”

Het duo heeft het druk. “Op dit moment zitten we midden in het schrijfproces voor onze nieuwe EP. Eigenlijk was het ook helemaal niet de bedoeling om in deze periode op te treden”. Voor deze Vlaams/Amsterdamse avond in de Brakke Grond maken ze gelukkig graag een uitzondering. Het gevolg is wel dat ze weer even hard moeten oefenen. “Vanavond gaan we weer repeteren, we zitten op dit moment in zo’n andere modus met het schrijven dat het ook echt nodig is”.

Het telefoongesprek wordt gezellig opgevuld door achtergrondmuziek. “Nu staan The Sonics op. Net luisterde ik naar Brian Ferry en Tom Waits”, vertelt Thijs opgewekt.

Op de vraag wat de band verwacht van een avond met Vlaamse bands, kan hij kort zijn. “Ik hoop op een goede avond, waarbij we vooral veel van elkaars muziek kunnen genieten”.

Volgende aflevering: Blackie & The Oohoos