Het Kabinet: de brede coalitie van Dekmantel

Feestorganisatie pakt uit met tweedaags festival in Studio /K

Tekst: Robbie van Zoggel ,

In het weekend van 26 en 27 november organiseert label, organisator, agentschap en dj-duo Dekmantel een multidisciplinair festival vol met muziek, kunst en liveshows. Internationaal doorbrekende namen en gelauwerde binnenlandse acts staan naadloos naast elkaar in het programma. Lees verder voor de hele line up.

Feestorganisatie pakt uit met tweedaags festival in Studio /K

Voor beide avonden van Het Kabinet is een uitgekiend muziekprogramma samengesteld met internationale artiesten zoals Mathew Jonson, Omar S, Joy Orbison, Floating Points en Actress en Amsterdamse acts als San Proper, Cinnaman, Steven de Peven, Teenage Ladykillers ft Lil' Vic & Danny de Funk, Juju & Jordash, Antal, Tom Trago, Makam, Casper Tielrooij, Jan van Kampen, Lost Boys ft Olff, Michael Jacques, Bob Nagel & Maarten Bloem.

Overdag is er een grotendeels gratis toegankelijk programma met optredens van onder andere PIPS:lab en Gummbah, kunstinstallaties/exposities en diverse documentaires.

In de muziekprogrammering is opzettelijk gekozen voor een grote diversiteit waarbinnen de combinatie van funk, soul en experiment als bindende factor fungeert. Op Het Kabinet vinden alle favoriete stijlen - zowel modern als traditioneel, variërende van disco en house tot aan dubstep, techno en elektronica - samen plaats onder één dak.

Dag 1 - vrijdag 26 november

De vrijdagavond heeft een drietal artiesten uit Londen: Joy Orbison, wiens naam het afgelopen jaar haast op een ieders lippen lag dankzij een sterke serie releases met enkele hits als uitschieters. Nieuwkomer Floating Points weet eveneens steevast te imponeren. Of het nu met de muziek op zijn eigen label Eglo is of door de optredens op diverse zomerfestivals, telkens laat hij een bijzonder grote indruk achter. Werk Discs label oprichter Actress heeft tot slot met zijn onlangs verschenen album Splazsh misschien één van de beste artiestenalbums afgeleverd van het jaar. Op Het Kabinet maakt hij zijn live debuut in de hoofdstad.

Dag 2 - zaterdag 27 november

Met een live show van de Canadese technoheld Mathew Jonson en een drie uur durende dj set van Detroit icoon Omar S heeft Het Kabinet twee eigentijdse headliners weten te strikken die kunnen rekenen op een grote schare fans. Tevens vindt er een wereldpremière plaats met een gecombineerde live show van de uit Duitsland afkomstige Move D en Dekmantel producers Juju & Jordash. Daarnaast wordt Recloose ingevlogen vanuit Nieuw Zeeland voor een zeldzaam optreden. Deze gevierde producer geniet een grote reputatie onder de kenners dankzij via Planet E en Sonar Kollektiv verschenen albums.

Er zijn nog tickets beschikbaar via www.dekmantel.com en
www.hetkabinetfestival.nl. Een gelimiteerd aantal passe-partouts die toegang geven tot alle onderdelen (dag en nacht) zijn beschikbaar tegen een tarief van €30,-.