Dansen op dubstep bij Brrrap!

Elke maand een nieuwe talentvolle producer en deze maand is het de beurt voor de veelbelovende Myrkur

Tekst: Marije Luitjens | Foto's: Laura van der Reijden ,

De eerste warme dag van het jaar zit erop als de eerste gasten van Brrrap! Bitterzoet tegen tien uur ’s avonds binnenstromen. Brrrap!, twee jaar geleden begonnen als een tijdschrift over de Nederlandse dubstep en urban cultuur, staat inmiddels bekend als een maandelijks feest waar steeds weer goede muziek te vinden is.

Elke maand een nieuwe talentvolle producer en deze maand is het de beurt voor de veelbelovende Myrkur

Elke maand wordt er een talentvolle producer gepresenteerd en deze week is Myrkur aan de beurt. Slechts 20 jaar oud, maar nu heeft hij al enkele releases op zijn naam staan, zoals het Franse digitale label F.4.T. Music. En daarmee is zijn carrière nog lang niet voorbij.

Maar voordat Myrkur aan de beurt is, is Akkachar. Ook niet zomaar een beginneling trouwens, hij is zowel dj en party-organisator als eigenaar van het label Rwina Records. Hoewel het nog niet druk is zit de sfeer er wel in. Hier en daar dansen mensen en een stukje verderop wordt er van de ‘chillbanken’ ook goed gebruik gemaakt; dubstep is goed voor vele ambiances.

Rustig loopt de muziek van Akkachar over in die van Piro. Ook hij is een zeer gewaardeerde dubstepartiest, die onlangs een release op Brrrap! Records op zijn naam heeft gezet. Langzamerhand komt er meer publiek en het ziet ernaar uit dat de dansvloer eindelijk goed gebruikt wordt.

Maar het wordt pas echt goed druk als Myrkur, oftewel de veelbelovende hoofdact van de avond, achter de draaitafel plaatsneemt. Heel even is het publiek zoekende, is het echt zo leuk als gezegd wordt? Maar al snel staat de dansvloer vol en begint het feest écht. Rik Kooyman, alias Myrkur, begaf zich voor de dubstepscene meer in de rockgeoriënteerde kant van de muziek. Dit hoor je terug in het feit dat zijn beats ook vaak een melodie bevatten, waardoor het niet alleen basslines zijn. Door deze personalisering van zijn nummers weerklinkt er ook ambient, dit maakt zijn muziek niet alleen goed dansbaar, maar is ook fijn als achtergrondmuziek.

Door een stug begin van de avond zijn niet alle dj’s even goed tot hun recht gekomen, maar al met al was het een fijn feest. Dat Brrap! ooit besloten heeft naast het uitgeven van een tijdschrift ook feesten te gaan organiseren was een zeer goede beslissing. Op deze manier kunnen de dubstepliefhebbers in ieder geval elke maand feesten met hun favoriete muziek, en gezien het aantal bezoekers dat er komt zullen deze feesten voorlopig nog wel even doorgaan.

Gezien: Brrrap!, 24 maart 2010, Bitterzoet.