Pete Philly & Perquisite rocken tijdens Uitmarkt de Nieuwmarkt

Flitsende Final Celebration Tour Preview is alleen weggelegd voor de echte fans..

Tekst: Sophie Top, Foto's: Sacha Oeij ,

Pete Philly & Perquisite sloten de zaterdag van de Uitmarkt met een letterlijk flitsende show. Boven een volgestroomde Nieuwmarkt brak de hemel open en was het met een extra lichtshow genieten van de Final Celebration Tour Preview.

Flitsende Final Celebration Tour Preview is alleen weggelegd voor de echte fans..

Het zag er even naar uit dat we allemaal voor niks stonden te soppen in onze schoentjes op de Nieuwmarkt, maar na een minuut of 10 komen Pete Philly & Perquisite toch op. Zonder de strijkers, want die konden het nog niet drooghouden op de plekken vooraan op het podium. Pete Philly opent met de bemoedigende woorden: “We laten ons toch niet afleiden door een beetje onweer” – begeleid door de drum van een harde donderslag. Na het eerste nummer neemt de regen af en begint iedereen wel weer op te warmen, want stil staan is er niet bij. Ook de stijkers kunnen het podium weer betreden en maken de show weer compleet.

Een mooie start voor een laatste tournee, hier op de Nieuwmarkt. Een laatste tour, de tijd vliegt. Als Pete Philly zegt dat hij er maar niet aan kan wennen dat de tijd zo snel gaat, wordt het publiek al enthousiast. Niet omdat dit hun laatste tour is uiteraard, maar omdat dit niets anders kan betekenen dan een intro op Time Flies. Een memorabele uitvoering, al dansend in de regen en uitgevoerd met een geheel orkest op het podium. Perquisite laat zien wat voor muzikale talenten hij in huis heeft.

Ondanks het noodweer blijft de gehele Nieuwmarkt afgeladen met echte fans. Het doorzettingsvermogen van de fans wordt zeer gewaardeerd. De mensen met paraplu’s zijn geweldig, maar de mensen zonder paraplu’s, aldus Pete Philly: “Jullie zijn helemaal geweldig”. Tijd voor nog een knallende hit, Mystery Repeats. Ging het publiek al uit zijn dak op de voor iedereen bekende nummers Time Flies en Q&A, hier heeft echt iedereen zich warm gedanst. De Nieuwmarkt zingt het refrein mee als een achtergrondkoor. Wat Pete Philly zo kenmerkend maakt is onder andere zijn uitbeeldende manier van dansen en vooral tijdens dit nummer is het geweldig om naar te kijken.

De tijd dringt en dit zou het laatste nummer zijn. Goede timing, want de volgende stortbui richt zich tot de Nieuwmarkt. Maar de mannen hebben er nog geen genoeg van en maken zich klaar voor nog een allerlaatste nummer om het af te leren. Deze toegift is alleen weggelegd voor de heel trouwe fans, een goed aantal mensen heeft het al op een rennen gezet naar de omliggende bars.

Iedereen heeft geluisterd naar de wijze woorden van Pete, we hebben ons niet laten afleiden door “een beetje regen”. Pete Philly and Perquisite rocken de Nieuwmarkt!

Gezien: Pete Philly & Perquisite
Uitmarkt, 30 augustus 2009