Wooden Constructions verdelgen muizen

Who You Gonna Call?

Tekst:  Willem Sjoerd van Vliet, Foto's: Julie Hrudova ,

Wooden Constructions traden op in OT301 voor een nobele zaak. De versterkers hoefden ditmaal niet ver getild te worden, want hun oefenruimte bevindt zich in hetzelfde gebouw. Met dance verpakt als punk was het aan hen om de goed gevulde zaal aan het dansen te krijgen.

Who You Gonna Call?

Soms is een kleine aanleiding genoeg voor het organiseren van een bandjesavond. In het geval van Overtone op vrijdag 20 november was de reden dat er muizen (!) in de oefenruimte van de OT301 zitten. Who you gonna call? Nou, onder andere Autoblonde, die een goede strakke set wegzette, Blues Brother Castro, die bijzonder energiek was met een setlist bomvol nieuwe liedjes en Katadreuffe, die krachtige songs rucksichloos bracht. 

Speciale aandacht gaat uit naar Wooden Constructions, hard op weg een vaste waarde te worden binnen het punk/funk/dance/ whateverworks genre in Nederland. De liedjes van hun EP Don't Ask Me Man, I Don't Know Why, klinken ondertussen als gegoten, daarom is het goed te horen dat de heren nieuwe wegen inslaan met werk als Supersize. Het spel met ritme en tempo wordt verder uitgediept en de vier klinken hechter dan pak 'em beet een jaar geleden. 'Stijlicoon' Gover, vanavond in het zwart met galahandschoenen, is overdreven aanwezig als altijd maar nergens irritant. Hij lijkt de balans tussen kronkelende performer en beheerste frontman te hebben gevonden. Next stop: debuutalbum. 

Gezien: Wooden Constructions,
OT301, 20 november 2009