Paradiso presenteert Megafaun in Bitterzoet

Win 3x2 kaarten!

Redactie 3VOOR12/Amsterdam ,

Megafaun is het overblijfsel van DeYarmond Edison, de band die Justin Vernon (Bon Iver) in 2006 verliet om in de bergen zijn soloalbum ‘For Emma, For Ever Ago’ te schrijven. Dat betekent echter niet dat de groep minder goed is! 3VOOR12/Amsterdam mag 3x2 kaarten weggeven.

Win 3x2 kaarten!

Megafaun is het overblijfsel van DeYarmond Edison, de band die Justin Vernon (Bon Iver) in 2006 verliet om in de bergen zijn soloalbum ‘For Emma, For Ever Ago’ te schrijven. Ook zonder Vernon blijkt het folktrio uit Durham, North Carolina, succesvol, getuige lovende recensies in Pitchfork, Rolling Stone en andere grote bladen.

Begin deze eeuw werd DeYarmond Edison opgericht door de broers Brad en Phil Cook, Joe Westerlund en Justin Vernon (Bon Iver). Na twee albums, een titelloze en ‘Silent Signs’, ontstond er muzikale verdeeldheid en werd Vernon bovendien ernstig ziek, waardoor de band in 2006 uit elkaar ging. Brad, Phil en Joe besloten verder te gaan onder de naam Megafaun. 

Met een naam die waarschijnlijk refereert aan het mythische wezen ‘faun’, maar dan in een megagrote uitvoering, en een stijl die omschreven wordt als Fleet Foxes met een rafelige rand, viel het debuutalbum ‘Bury The Square’ (2008) goed bij de internationale muziekpers. Het tweede album ‘Gather, Form & Fly’ verscheen afgelopen zomer en bracht een zo mogelijk nog grotere lofstroom op gang.

Het album is geënt op folk en americana, wat te horen is in de meerstemmige samenzang en de akoestische instrumenten als banjo, gitaar en viool, maar de nummers zijn doorweven met experimentele, elektronische soundscapes en onverwachte, psychedelische wendingen van melodie en harmonie. Volgens de band is het een ode aan dood, liefde, muziekgeschiedenis (van blues tot aan musique-concréte), de samenleving, traditie en experiment. 

Paradiso presenteert... Megafaun in Bitterzoet, vrijdag 27 november 2009

Kaarten winnen? 3VOOR12/Amsterdam geeft 3x2 kaarten weg! Het enige dat je hoeft te doen is een mailtje te sturen naar 3voor12amsterdam@gmail.com met als titel Megafaun. Vergeet niet je naam en adresgegevens in de mail te zetten!