The Works lust publiek in Winston rauw

Hard as Hell met Beavershot, G.O.H. en The Works

Tekst: Astrid Engelen, Foto's: Jorinde Beijerling ,

De Winston in de Warmoesstraat is niet alleen een halte voor drankzuchtige vrijgezellen. Mensen die van bier én stevige muziek houden, komen er ook aan hun trekken. Vanavond de cd-presentatie van de punk ’n rollers van The Works.

Hard as Hell met Beavershot, G.O.H. en The Works

De Amsterdamse band The Works presenteert tijdens Hard as Hell in de Winston hun eerste cd ‘Best Served Rare’. De afgelopen jaren heeft de band zijn kwaliteiten in onze hoofdstad en daarbuiten laten zien. De bandleden kwamen in 2006 voor het eerst bijeen en zijn bekend van Frites Modern, The Anomalys en The Shining. Afgelopen jaar trad The Works onder meer op in de Melkweg en Maloe Melo en ze stonden op het Sleazefest in Wijk aan Zee. De vier zijn herkenbaar aan hun rood met wit geblokte bloesjes en hun energieke ‘Rock ’n CholesteRoll’, zoals ze hun muziek zelf omschrijven.

Voor het moment van de cd-presentatie daar is, treedt als eerste van deze avond Hard as Hell het Westfriese speedrock trio Beavershot op. Zoals het hoort bij dit type muziek, raggen ze de nummers er grotendeels zonder pauze doorheen. Ze krijgen gezelschap op het podium van een beschonken Ramones-fan. Deze wordt door de band getolereerd en lalt een paar nummers iets onverstaanbaars in de microfoon voordat hij van het podium valt.

Dan beklimmen de vier Amsterdams punkers van G.O.H. (Good Old Habit) het podium van de Winston. Vol overgave brengen ze niet allen eigen werk, maar ook covers van onder meer de punkband Breshnev uit Amsterdam, inmiddels ter ziele, waar de gitarist van G.O.H. in speelde. Als laatste nummer van de set spelen ze de klassieker Ace of Spades van Motörhead, waarbij het publiek zwaar uit z’n dak gaat.

Tenslotte is het de beurt aan The Works. De verwachtingen zijn hooggespannen, want ze presenteren hun debuut Best Served Rare. Vanavond spelen in hoog tempo onder meer de nummers Beer & BBQ, Chunky Chicks en titeltrack Best Served Rare. Tussen de nummers door strooit frontman Marko met oneliners als “Wij zijn The Works en we willen bier!” en “Iedereen geil vanavond? Ik wel.” Dit alles in onvervalst Mokums. Al verloopt het optreden niet helemaal soepel qua geluid, The Works compenseert dit door goed te spelen en te zorgen voor een een interessante show. Rauw, zoals ze het zelf graag hebben en het publiek zichtbaar ook.

Gezien: Hard as Hell met The Works, Beavershot en G.O.H., Winston Kingdom