Cd-presentatie van pEp in Paradiso doet temperatuur stijgen

Amsterdamse meidenband valt niet alleen bij mannelijk publiek in de smaak

Tekst: Astrid Engelen | Foto's: Luuk Denekamp ,

“Spelen!”, “Broek uit!” Iedere concertbezoeker heeft deze zinsneden ooit wel eens gehoord als er vrouwen op het podium stonden. De Amsterdamse groep pEp bestaat uit vier vrouwen, maar laat zich niet kisten. Ze noemen hun cd doodleuk Broek Uit!

Amsterdamse meidenband valt niet alleen bij mannelijk publiek in de smaak

Google de term ‘meidenband’ en je komt direct uit bij de website van de Amsterdamse band pEp. Als je visioenen krijgt van de Spice Girls, vergeet dat dan meteen. pEp zou eerder kunnen worden bestempeld als het Nederlandstalige equivalent van The Donnas. Ook pEp zingt over mannen, de liefde en lust en is een energieke band. De meiden onderscheiden zich met een volledig nieuwe, zelfverzonnen term om hun muziek te omschrijven: oppEppop.

 

De mannelijke bandleden hebben ze weten te lozen en dit jaar viert pEp het vijfjarig bestaan van de band in de huidige bezetting. De afgelopen jaren zijn ze overgestapt op een volledig Nederlandstalig repertoire. Dit resulteert in nummers als Ik Ken Je Nog Maar Net (“Ik weet wel wat jij wil. Je hebt een zak vol zaad en je wil gewoon neuken!”) en hun single Kan Er Niet Mee Omgaan.

 

De kleine zaal van Paradiso staat vol van het podium tot aan de bar achterin. Niet alleen is er een hoek gereserveerd voor de cd-verkoop, er is ook originele merchandise: onderbroekjes met daarop de titel van de cd Broek Uit! Vernoemd naar de kreet die mannen naar het hoofd van de dames slingeren tijdens optredens. De afgelopen jaren heeft pEp intensief door het land getourd, onder meer tijdens de Popronde. Na de honderden optredens maakten ze consequent een polaroid, die zijn afgedrukt in het boekje van de cd.

 

OppEppop staat volgens pEp voor pit, passie en pure podiumpret. Dit is geen grootspraak, blijkt in Paradiso. Niet alleen hebben ze plezier op het podium en zijn ze pittig en passievol, ze zijn ook nog goed. Al kletst frontvrouw Ella het publiek de oren van het hoofd, ze houdt het tempo erin en geeft nog meer jeu aan het optreden met haar instrumentale diversiteit (o.a. orgel en harmonica). Hoewel pEp op cd ook prima klinkt, wordt de luisteraar tijdens een concert ongetwijfeld meer opgepEpt. De glitterkleding van de meiden blijft aan bij de cd-presentatie van Broek Uit!, maar het publiek verlaat Paradiso vanavond evengoed met een glimlach.

 

Gezien: pEp, Paradiso, 12 maart 2009