Amsterdamse Sessies: Robin Block

In het holst van de nacht in de kleine zaal van Het Concertgebouw

Voor de Amsterdamse Sessies nodigen Amsterdamse artiesten onze redactie uit op een speciale locatie in de stad voor een interview en sessie. In deze aflevering Robin Block, die in de nacht van zijn verjaardag met zijn band de kleine zaal van Het Concertgebouw betrekt.

In het holst van de nacht in de kleine zaal van Het Concertgebouw

Voor de Amsterdamse Sessies nodigen Amsterdamse artiesten onze redactie uit op een speciale locatie in de stad voor een interview en sessie. In deze aflevering Robin Block, die in de nacht van zijn verjaardag met zijn band de kleine zaal van Het Concertgebouw betrekt. Dat kan natuurlijk alleen als je de portier kent.

"Ik heb hier vijf jaar gewerkt en Julien (de bassist) werkt hier nog steeds. Ik heb hier veel mensen ontmoet die belangrijk voor me zijn en veel geleerd over klassieke muziek," vertelt Robin Block. Niet dat dat zijn muziek direct beinvloed heeft. "Nee voor geen meter volgens mij, haha. Ik kan niet eens noten lezen. Maar misschien dat je er onbewust iets van oppikt."

Na de goede indruk die Robin Block met zijn band maakte in de finale van de Grote Prijs mag er een en ander van ze verwacht worden. "We gaan een album opnemen, waarschijnlijk in september. Daarvoor gaan we veel spelen, ook als onderdeel van een huiskamertour. Het fijne daaraan is dat er geen afstand is tussen artiest en publiek. Net zoals hier eigenlijk, je hoort alles."

Hieronder kun je enkele van de nummers bekijken die Robin Block in zijn verjaardagsnacht met zijn band speelde voor een handvol vrienden en de camera van 3VOOR12/Amsterdam.