Go Back to the Zoo houdt het Hollands in Artis

Band hangt principe ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ aan ondanks internationale doorbraken

Tekst: Dewi Smeenk | Foto's: Roos Manintveld ,

Go Back to the Zoo is alweer de derde band in de serie optredens die plaatsvindt in Artis. Deze concerten zijn onderdeel van de ZOOmeravonden: entertainment voor jong en oud. Op deze derde zaterdagavond van dit zomerfestijn maakt ook Go Back to the Zoo de flamingo’s weer wakker.

Band hangt principe ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ aan ondanks internationale doorbraken

De ZOOmeravonden in Artis vinden elke zaterdagavond plaats. De hele zomer treden bekende Nederlandse bands op. Johan trapte de zomerse avonden af, gevolgd door Ellen ten Damme. Op 20 juni is het de beurt aan Go Back to the Zoo.

Go Back to the Zoo werd in 2008 verkozen tot Hollandse Nieuwe, Live XS Local Hero en 3FM Serious Talent. In februari 2009 werd de single Beam Me Up gebruikt in een internationale reclame van Nike. Go Back to the Zoo tekende onlangs bij Universal en wordt sinds kort gesponsord door het Zweedse kledingmerk Filippa K. De band is in sneltreinvaart doorgebroken, maar van een album is het nog niet gekomen.

Het zonnetje werkt niet mee in Artis, waardoor de opkomst niet hoog is. Het viertal met zanger Cas, Teun op gitaar, Bram op drums en Lars op bas speelt deze zaterdagavond in Artis lekker door. De nummers gaan goed en Cas’ zang is professioneel te noemen. Toch is het een vrij tam concert. De band introduceert de nummers, maar zweept het publiek niet op. Het applaus is beschaafd met hier en daar een kreet tussendoor. De jongens ogen sympathiek, maar ook erg rustig en introvert. Wie wel wild zijn, zijn de kindjes die enthousiast voor de neus van de band dansen en springen. De band laat zich hierdoor niet afleiden, maar speelt er juist leuk op in door ze allemaal een dierenmasker te geven. Dit geeft een vrolijk tintje aan het optreden. Cas vraagt het publiek met het laatste nummer mee te zingen. Doelend op de roze heen en weer lopende vogels achter de band roept hij: “De flamingo’s hebben we al wakker gemaakt jongens, maar nu de apen nog!”

Met Universal achter zich ligt er nog veel moois in het verschiet voor Go Back to the Zoo. Het is nog niet duidelijk wanneer het eerste album van de Nederlandse band uitkomt. “Misschien aan het eind van het jaar,” luidt het enigszins vage antwoord van de band.

Gezien: Go Back to the Zoo, ZOOmeravonden Artis, 20 juni 2009