Anne Soldaat ook live in bloedvorm

Band en gastmuzikanten halen hoog niveau in Paradiso

Rens van den Boogaard | Fotografie: Brechtje Keulen ,

Op het afgelopen week verschenen In Another Life laat Anne Soldaat horen in bloedvorm te verkeren. Mede dankzij een ijzersterke band met de nodige grote namen laat hij in de bovenzaal van Paradiso horen ook live dat hoge niveau te halen. Een paar oude klassiekers en leuke gastoptredens maken de avond compleet.

Band en gastmuzikanten halen hoog niveau in Paradiso

Als gitarist, componist en zanger van Daryll-Ann en daarna zijn eigen project Do The Undo haalde Anne Soldaat al jaren een hoog niveau. Toch lijkt op het net onder zijn eigen naam verschenen In Another Life alles nog beter op zijn plek te vallen. Nu trekt Soldaat met band het land in om te laten horen dat de sterke liedjes van die plaat ook zonder de goede productie van Jason Falkner overeind blijven.

Als je al jaren bekend staat als een van Nederlands beste muzikanten, heb je een iets ruimere keuze in bandleden. Zo kan het gebeuren dat Anne Soldaat vanavond op het podium wordt vergezeld door Marcel van As (Coparck) op drums, Reyer Zwart (Solo, Do The Undo) op bas, Matthijs van Duijvenbode (Johan, Do The Undo) op toetsen en Maurits Westerik (o.a. Gem) op zang en gitaar. Een sterke bezetting, die in de bovenzaal van Paradiso aan alle verwachtingen voldoet.

In hoog tempo wordt het ene nieuwe nummer na het andere gespeeld, afgewisseld met wat liedjes van Do The Undo en zelfs Daryll Ann's Surely Justice. Met ogenschijnlijk gemak en vooral heel veel plezier geeft de band een ijzersterke invulling aan de liedjes, die worden gedragen door het sterke gitaarspel van Soldaat zelf. In een nummer als Mr. Randalph laat hij nog maar eens horen waar zijn reputatie als supergitarist vandaan komt.

Qua zang valt behalve Soldaat zelf vooral de sterke meerstemmige zang van de vier andere bandleden op. Krachtig en zuiver neemt de band de vocale leiding in nummers als Son Of A Gun. Ook mooi is het duet Pillow Talk dat Soldaat vanavond samen met Roosbeef vertolkt. En om de avond compleet te maken stapt Ralph Mulder (Alamo Race Track) na licht aandringen nog het podium op om Mother Of A Lie op te luisteren met sambaballen.

Een sterke set, gedragen door een Anne Soldaat in bloedvorm en een sterrenensemble in de begeleiding, onderstreept in live-uitvoering de kracht van het materiaal van In Another Life. Door zowel het strakke als het speelse karakter van het optreden lijkt het of Soldaat en band deze liedjes al jaren vertolken. Te hopen valt dat ze dat ook daadwerkelijk gaan doen.


Gezien: Anne Soldaat, Paradiso, 27 april 2009