Amsterdamse Sessies: Diggy Dex

Proppen in een zolderkamer boven een coffeeshop

Rens van den Boogaard | Fotografie: Eline Soumeru ,

Voor de Amsterdamse Sessies nodigen Amsterdamse artiesten onze redactie uit op een speciale locatie in de stad voor een interview en sessie. In deze aflevering Diggy Dex op de zolderkamer van zijn producer Neppus, die daar niet op had gerekend. "Wordt er ook gefilmd? Had dat even gezegd Diggy, dan had ik de boel opgeruimd!"

Proppen in een zolderkamer boven een coffeeshop

Voor de Amsterdamse Sessies nodigen Amsterdamse artiesten onze redactie uit op een speciale locatie in de stad voor een interview en sessie. In deze aflevering Diggy Dex op de zolderkamer van zijn producer Neppus, die daar niet op had gerekend.  "Wordt er ook gefilmd? Had dat even gezegd Diggy, dan had ik de boel opgeruimd!"

Het is zondag eind van de middag en beide heren moeten nog opstarten, afgelopen nacht stonden ze nog op het podium. Vier smalle trappetjes boven Coffeeshop The Dolphins bevindt zich de kamer van Neppus. Die kamer wordt gevuld door een bed, een bureau met pc en mixapparatuur en een geimproviseerde vocal booth. Rappers en filmcrew passen precies in de resterende ruimte.

Diggy Dex doet tijdens de sessie nummers van zijn beide albums en vertelt ook nog wat hij de komende tijd gaat doen. Neppus laat ook nog zijn 'ghetto vocal booth' zien, maar houdt de camera vakkundig weg van andere delen van de kamer. Je kunt het allemaal hieronder zien in de Amsterdamse Sessie van Diggy Dex.