Jelle Paulusma is goed met de zweep

Nieuw album in mei: "Ik ga een waanzinnige plaat maken"

Op de site van Jelle Paulusma staat zijn tweede soloalbum gepland voor september van dit jaar, maar zijn MySpace leert dat hij vertraging heeft opgelopen. Dat komt vooral omdat hij druk is met andere leuke dingen, zoals de kernjury van de Grote Prijs van Nederland. Rond mei zal het album er dan toch echt moeten komen: “Ik ga een waanzinnige plaat maken.”

Nieuw album in mei: "Ik ga een waanzinnige plaat maken"

Waar blijft het tweede soloalbum van Jelle Paulusma toch? Zijn website zegt afgelopen september, maar het schijfje is nergens te bekennen. Reden tot zorg, of is er een logische verklaring? De oud-Daryll-Ann-zanger spreekt geruststellende woorden: “Ik ben aardig op weg, ongeveer halverwege. Dus ik verwacht die plaat komend jaar rond mei uit te brengen. En dat wordt me er eentje!”

Het album komt ongeveer acht maanden later dan gepland. Niet omdat hij geen inspiratie heeft, maar omdat hij druk is met andere dingen Paulusma is vooral druk als lid van de pop/rock kernjury van de Grote Prijs van Nederland, waarvan 8 december de finale plaatsvindt in de Melkweg. “Daar staan een paar behoorlijk toffe bands. Door het hele land bekijken mensen bands en ze schrijven daar rapportjes over. Er zijn drie mensen die vervolgens met het zweepje slaan en daar ben ik er een van. En ik ben heel goed met de zweep, je moest eens weten!” Volgens Paulusma moet er veel meer gekeken worden naar Nederlandse groepen: “Er loopt veel talent rond. De halve finales waren heel slecht bezocht. Kom op mensen, erheen!” 

Dat het tweede Paulusma-album vertraagd is, wil niet zeggen dat hij het op een laag pitje heeft gezet. “Ik kom er gewoon minder aan toe. Ik werk ook nog als freelancer; er moet toch gewoon brood op de plank.” Geen reden om somber te worden, ook al wordt somber weer vaak omschreven als Paulusma-weer. Maar dat hij zich nu goed voelt, heeft geen negatief effect op zijn muziek, benadrukt de zanger: “Dat is het grootste misverstand: dat je onder depressieve omstandigheden de mooiste muziek maakt. Dat is helemaal niet zo. Ik ben het afgelopen jaar ook door een behoorlijk diep dal gegaan hoor, dus maak je maar geen zorgen. Ik zeg het niet zo vaak, maar ik ben echt van plan een waanzinnige plaat te maken.”