Diepte is onuitputtend

Sluiting cafe De Diepte zorgt voor beroering

Het laatste woord is hier nog niet over gezegd aldus een emotioneel aangeslagen eigenaar van cafe de Diepte die zich de komende twee weken gaat beraden over de ontstane situatie.
De vraag is nu wat te doen en wat vindt onze Nachtburgemeester Chiel van Zelst van dit alles en wat kan hij nog doen om De Diepte weer open te krijgen?

Sluiting cafe De Diepte zorgt voor beroering

De Diepte zit dicht. Op zich geen schokkend nieuws voor mensen die niet weten dat dit de kroeg was waar Rock and Roll en Garage punk werd geboren als het ware. De kroeg bestaat uit twee kleine kamertjes en nog kleiner kamertje. Je kon daar Way a los aarghhh en een band als Reatards en de drummer en zanger Reverent Beatman en andere smerige bands die daar hun sleazy-achtige geluidsgolven deponeerden. Een plek waar iedereen kwam van hanekam to yup en van student tot managementsgoeroe. Het cafe prachtig gelegen in een van de zijstraten van de Nes,was ook nog genomineerd voor de PRIX DE NUIT. PRIX DE NUIT is in het leven geroepen door de Nachtburgemeester Chiel van Zelst en de Stichting Nachtwacht. Een initiatief voor het beste Amsterdamse nacht gebeuren. We vragen aan Chiel van Zelst wat hij vind over de ontstane situatie omtrent de sluiting van cafe de Diepte. 3VOOR12/Amsterdam: Was jezelf verrast over de sluiting van de Diepte en het definitiefe daarvan? Chiel van Zelst: Nee,ik was niet verrast.Diepte was hiervoor al honderd keer zogenaamd voor het laatst open en elke keer weer open gegaan.Niemand geloofde deze keer ook dat het waar was.Wie weet zijn ze nu ook over drie weken weer open. 3VOOR12/Amsterdam: Kan je er persoonlijk nog iets aan doen, een lobby beginnen of zo? Chiel van Zelst:Ik kan dit alleen maar dit als kans aangrijpen om nog harder te pleiten voor vrije sluitingstijden, iets waar ik groot voorstander van ben.Als we vrije sluitingstijden hadden was de Diepte niet gesloten.En er is duidelijk veel behoefte aan meer laat open cafe's en vooral niet allemaal het zelfde. 3VOOR12/Amsterdam:Kwam je er zelf eens of had je een band met de Diepte? Chiel van Zelst: Kwam er regelmatig,bijna elke week een keer.Ik ken de eigenaar Pjottr. Hij is een anarchistisch ondernemer en hij doet dingen op zijn manier. Het is wel jammer dat de Diepte nu dicht is maar in zekere zin mogen we Pjottr dankbaar zijn.Zijn durf om langer open te blijven laat zien dat het nodig en dat er zonder problemen kan worden gefeest. Het komt er op neer dat hij zijn eigen zaak heeft opgeblazen om de vrije sluitings tijden weer op de agenda te krijgen.Weinig ondernemers die hem dit na doen. 3VOOR12/Amsterdam:Heeft dit gevolgen voor de nominatie voor PRIX DE NUIT? Chiel van Zelst: Nee.Alleen helaas zijn ze niet de eerste internet ronde doorgekomen.Publiek heeft anders beslist. 3VOOR12/Amsterdam dankt Nachtburgemeester Chiel van Zelst voor het interview en vermeldt graag nog even dat de uitreiking van PRIX DE NUIT plaats vindt op 30 september in Paradiso.