Beleidsmakers en nachtbrakers delen het toilet in de Flex Bar

Nieuwe Amsterdanse danceclub opent deuren tijdens ADE

Afgelopen weekeinde draaide de Flex Bar al even proef, maar vanavond, donderdag 19 oktober opent de nieuwe danceclub van Lex Pacific in Amsterdam officieel haar deuren. Maar er moet nog flink getimmerd, geschroefd en geboord worden voordat de draaitafels 'voor het eggie' worden aangesloten. 3VOOR12 nam vast een kijkje op het Westergasterrein en zag hoe straks de dansliefhebbers de toiletten moeten delen met de stadsdeelvoorzitter.

Nieuwe Amsterdanse danceclub opent deuren tijdens ADE

Vanavond, donderdag 19 oktober, opent de Flex Bar op het Amsterdamse Westergasterrein voor het eerst haar deuren. Een mooi begin voor een club, want meteen biedt de Flex Bar onderdak aan het Amsterdam Dance Event. Maar goed dat er afgelopen weekeinde al even werd proefgedraaid. Eigenaar Lex Pacific, ook betrokken bij 11, kwam er achter dat er nog geen stroom op het lichtraster stond. En dus moet er nog even flink geklust worden voordat vanavond het feest kan beginnen. 3VOOR12 sneakte vast naar binnen met een fototoestel.

Lex Pacific wil vastigheid. Sinds hij met 11 in het oude Post CS gebouw trok, wist hij dat dit onderkomen van tijdelijke aard zou zijn. En dus koos hij ervoor een nieuwe zaak te beginnen op een locatie met meer toekomst: “Regeren is vooruitzien. We zitten nu tweeënhalf jaar in het Post CS gebouw en daar mogen we nog twee jaar blijven.” En om over twee jaar niet met lege handen te staan, koos de horecabaas/DJ er voor om vast iets nieuws te beginnen. “Het Westergasterrein is een mooie plek tegen een culturele achtergrond. Het is er heel divers en willen een onderdeel zijn van het geheel. Er gaan maar 350 tot 400 mensen in. De Flex is eigenlijk een onlogisch vervolg op 11. Dance is tegenwoordig heel divers met heel veel stijlen. En dus kunnen we een beetje de diepte in. ”

Met de Flex Bar keert Alex Pacific terug op zijn oude stek van de West Pacific. Het restaurant annex danceclub verdween een paar jaar terug vanwege de renovatie. Wie de Flexbar nu binnenloopt herkent de oude ruimte met moeite terug. “We delen nu het gebouw met het stadsdeel Westerpark.” De garderobe van de club grenst aan de keuken van het stadsdeel kantoor en de nachtbrakers delen de toiletten met de beleidsmakers van Westerpark. Lex Pacific grapt: “If you can’t beat them, join hem.”

De Flex Bar wordt volgens Lex Pacific ‘een club voor in de late uurtjes’. Vanavond dus de opening met een Get Physical labelnight tijdens ADE. Of in de toekomst het hele Dance Event zal verplaatsen naar het Westergasterrein, weet Lex Pacific nog niet.