Klopt jouw hart op 130BPM bij het horen van de beste nieuwe alternatieve popmuziek? En ben je tot over je oren verliefd op het medium radio? We zoeken een redacteur/producer voor 3voor12 Radio (36 uur per week).

De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent. Door buiten de gebaande paden te treden en te duiden wat er in de wereld gebeurt, willen we bijdragen aan nieuwe inzichten en ideeënvorming. Onze verslaggevers in binnen- en buitenland, onderzoeksjournalisten en documentairemakers agenderen onderwerpen vanuit ongebruikelijke invalshoeken. Dat doen we eveneens met onze dramaproducties, jeugdprogramma’s en satire. We staan open voor het experiment en creatieve, onorthodoxe ideeën. Op alle platforms zetten we in op originele vormen van vertellen. Hierbij zien wij ons continu uitgedaagd door het steeds veranderende mediagebruik en de toenemende distributiemogelijkheden.

3voor12 Radio is een radioprogramma van de VPRO op 3FM, gepresenteerd door Eva Koreman. Het wordt uitgezonden van maandag tot en met donderdag van 21.00 tot 00.00 uur. Het programma is nauw verbonden met de website 3voor12, het alternatieve popplatform van de VPRO. 3voor12 Radio staat voor nieuwe en vernieuwende popmuziek en is voor de luisteraar een gids in het uitgebreide aanbod. Er is veel aandacht voor live muziek en actuele journalistiek.

De VPRO zoekt op korte termijn voor 3voor12 Radio een:

redacteur/producer 3voor12 radio (36 uur per week)

De werkzaamheden zullen voor het grootste deel plaatsvinden in de avond, in elk geval van maandag tot en met donderdag van 20.00 tot 00.00 uur in de 3FM Studio in Hilversum. Daarnaast ben je overdag vanaf ± 15.00 uur in Hilversum op de redactie aanwezig om met Eva en de redactie te sparren over de inhoudelijke voorbereiding van de uitzendingen.

wie zijn we?

De redactie van 3voor12 Radio bestaat uit een eindredacteur, een muzieksamensteller, een presentator en een livemuziek coördinator/redacteur. De radioredactie werkt nauw samen met de online redactie en de tv-redactie van 3voor12.

wat ga je doen?

Je produceert dagelijks van maandag tot en met donderdag het programma 3voor12 Radio. Daarbij ben je de rechterhand en regisseur van Eva Koreman. Je creëert in de studio de juiste omstandigheden voor Eva om een zo goed mogelijk programma te kunnen maken. Liefde voor radio en verstand van radiotechniek is een must. In het programma is veel ruimte voor interactie en reacties van luisteraars. Je bent daarbij de eerste contactpersoon voor het publiek en je filtert de reacties voor Eva. Je neemt overdag het voortouw bij de inhoudelijke en productionele voorbereiding van het programma, montage, telefonische voorgesprekken etc., waar nodig of gewenst geholpen met ideeën en/of voorbereiding vanuit onze online redactie. Daarbij produceer je items en onderwerpen die tijdens het programma ontstaan, je ontvangt gasten. Je verricht de administratie van de playlist en prijsvragen. Verder begeleid en regisseer je live-uitzendingen op locatie. 

wie ben jij?

Een redacteur/producer die affiniteit heeft met de VPRO, 3FM en het alternatieve popplatform 3voor12. Iemand met een sterk ontwikkeld gevoel voor hoe het werkt om mooie radio te maken op 3FM. Een teamplayer die goed kan samenwerken met de redactie en Eva Koreman. 

Jij bent een collega met:

  • Een grote liefde voor muziek!
  • Aantoonbare ervaring met radio maken en houdt van livemuziek, festivals en gevarieerde uitzendingen.
  • Een goed journalistiek oog voor culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in brede zin.
  • Capaciteiten om je enthousiasme en kennis te brengen op de luisteraar via de radio, internet en social media.

3voor12 streeft naar een inclusieve en diverse werkomgeving. Kandidaten met een multiculturele achtergrond moedigen we daarom graag aan om te solliciteren.

wat bieden we?

Een geweldig baan – in eerste instantie voor de duur van een jaar – met daarna de intentie tot verlenging. 

Het salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering. De functie is ingedeeld in salarisklasse F en het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en werkervaring, minimaal € 2.260,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

ben je geïnteresseerd?

VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Altijd al een bijdrage willen leveren aan 3voor12 Radio? Je gemotiveerde reactie met CV ontvangen we graag uiterlijk 16 februari 2020 via deze link.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Floor van der Vliet, producer 3voor12, F.vander.Vliet@vpro.nl.