Het vuurwerk van Bruno Mars is afgestoken, 'All You Need is Love' heeft geklonken: Pinkpop 2018 is voorbij. Op de laatste dag zagen we nog een paar van de allerbeste acts van het hele weekend. Kan Bruno Mars de belofte van een grootse popshow waarmaken? Overtuigt Ronnie Flex op het hoofdpodium? Of is het toch weer Editors die het veld weet te overweldigen? Dit waren de allerbeste acts van de laatste Pinkpopdag.

Editors op een Nederlands festival is een zekerheidje. Best Kept Secret, Lowlands, Pinkpop: ze hebben het allemaal al wel eens gedaan. En met succes. Aan overtuigingskracht heeft de band nooit een gebrek. Zelfs als ze het, zoals vandaag, opvallend vlak en ingetogen houden.

Het is een comfortabel leven, fan zijn van Oscar & The Wolf. Ze komen om de haverklap met nieuw werk, voegen in rap tempo nieuwe shows aan hun touragenda toe en het is altijd precies wat je van de band verwacht: mysterieus, sexy, duister en perfectie. 

Ze lijkt al helemaal comfortabel met haar macht, compleet in controle, maar nog lange niet blasé. In tegendeel: ze geniet ervan en speelt ermee op de allerleukste jeugdige manier. Dat is toch waar je op hoopt bij een popster-in-wording?

Er zijn mensen die hem kennen sinds ‘Energie’, er zijn mensen die hem kennen sinds Expeditie Robinson, sinds ‘Drank en Drugs’ en zelfs al sinds ‘Zusje’. Er zijn meisjes die elke slowjam meezuchten, en jongens die aan het einde in de moshpit springen wanneer eindelijk ook twee traptunes worden gespeeld. Er zijn ook mensen die eigenlijk een hekel hadden aan Ronnie Flex. 

Nee, bij Pinkpop maakten ze zich geen zorgen. Zo’n tegenvaller als Justin Bieber zou Bruno Mars vanavond beslist niet worden. Dit is niet zo’n artiest die zichzelf elk nummer een paar keer in het kruis tast in plaats van te zingen. Dat bleek maar al te waar. Met een nagenoeg perfecte show vormde Bruno Mars de bekroning van de popkoers die Pinkpop ingezet heeft.