PP18: Sigrid heeft alles onder controle

Zelfs van stemproblemen is weinig te merken bij piepjonge popster

Oei, de 20-jarige Noorse popzangeres Sigrid heeft vandaag zo’n beetje alle interviews afgezegd vanwege stemproblemen. Het belooft niet veel goeds voor haar show op Stage 4, terwijl er best wat vanaf hangt: ze staat precies op het schakelpunt van borrelend talent tot popster-in-wording, werd bekroond tot BBC Sound of 2018 en heeft een drietal gouden singles. Op basis van die status zou je zelfs zeggen: had ze niet gewoon in de tent moeten staan? Hoe dan ook, zo te horen heeft de gemberthee gelukkig zijn werk gedaan. De stembanden zijn soepel, slechts een enkele uithaal klinkt wat hees, en met een dikke glimlach zwiert ze over het podium, een beetje geeky en supercool.

Haar drie fantastische singles zijn lekker over de set uitgesmeerd: al vroeg het slepende anthem ‘Plot Twist’ met op de achtergrond een ratelende trap-hi-hat en grootse piano’s. Even later ‘Don’t Kill My Vibe’ – ‘een goede reminder dat ik ertoe doe en voor mezelf mag opkomen’ – en afsluiten met electropoprammer ‘Strangers’. Haar band is zo gezichtsloos als je verwacht – simpel in het zwart gehuld en echt op de achtergrond – maar vlak die tweede zangeres niet uit. Die is megabelangrijk voor haar geluid en pakt spannende harmonieën die wat aan Kate Bush en Haim doen denken. 

HET MOMENT:
Ja, en dan Sigrid zelf: ze stuitert over het podium met de flair van iemand die net ontdekt hoeveel macht ze eigenlijk heeft. Ze voelt dat ze met een knipoogje de eerste rijen dol kan maken, dat ze met haar tong plagerig uit de mond iedereen laat glimlachen en haar microfoon maar richting de zaal hoeft te heffen om iedereen te laten meebrullen. Ze lijkt al helemaal comfortabel met die macht, compleet in controle, maar nog lange niet blasé. In tegendeel: ze geniet ervan en speelt ermee op de allerleukste jeugdige manier. Dat is toch waar je op hoopt bij een popster-in-wording?

Lees, kijk en luister meer Pinkpop 2018 hier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12