PP18: Ronnie Flex omarmt Pinkpop volledig

Popster wordt volwassen en krijgt er liefde voor terug

‘Ik weet dat er mensen in het publiek zijn die na 2011 zijn geboren, en dit kunnen meezingen. Wat ik eigenlijk wil zeggen: ik word oud.’ Aldus Ronnie Flex (26) wanneer hij ‘Zusje’ doet. Even eerder stottert hij met kleine oogjes al: ‘Ik was zo zenuwachtig voor deze dag, ik heb de hele nacht niet geslapen! Mainstage Pinkpop!’ Je gelooft hem direct, de innemende hiphop-R&B-goat die inderdaad de afgelopen jaren aardig volwassen is geworden. En ja, nog steeds spoelt hij zijn Hennessy met Red Bull weg, maar hij drinkt nu wel uit een chique glaasje.

Ooit moest hij het vooral hebben van zijn jeugdige bravoure, sneuvelend op het podium over de loeiharde drops van Boaz van de Beatz. En nu staat hij hier. Niet moederziel alleen, maar met zijn band Deuxperience dat zijn nummers nog zoveel krachtiger maken en er een hele nieuwe dimensie aan geven. De zangeressen kiezen precies die lekker zoetgevooisde R&B-harmonieën, de drums geven zijn dancehall-beats wat meer Surinaamse schwung en de dubbele percussie zorgt nog eens voor wat extra drive. Er zijn maar weinig hiphop-acts die zó’n overtuigende band hebben (kijk maar eens hoe Lil Kleine vrijdag op dezelfde plek door het ijs zakte), en sinds ze vorig jaar op Stage 4 stonden zijn ze nog strakker geworden. En Ronnie zelf is nog net zo gretig en ambitieus als vroeger, maar weet zijn energie beter te doseren. 

HET MOMENT:
Er zijn mensen die hem kennen sinds ‘Energie’, er zijn mensen die hem kennen sinds Expeditie Robinson, sinds ‘Drank en Drugs’ en zelfs al sinds ‘Zusje’. Er zijn meisjes die elke slowjam meezuchten, en jongens die aan het einde in de moshpit springen wanneer eindelijk ook twee traptunes worden gespeeld. Er zijn ook mensen die eigenlijk een hekel hadden aan Ronnie Flex. Zelfs die pakt hij in met ‘Omarm Me’, een topcover van Bløf (wie had dat gedacht?!). Orgeltje erbij, een bluesy Gary Moore-solootje, schaamteloos emotioneel en tegelijkertijd smaakvol. Ronnie Flex omarmt Pinkpop, en krijgt een innige omhelzing terug.

Meer Pinkpop.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12