Pinkpop krijgt suikerkick van Robin Schulz

Handtasjeshouse met CO2-kanonnen

Sjoerd Huismans ,

Voor wie niet zo van ongezellige rockmastodonten houdt, is er op Pinkpop gelukkig Robin Schulz. De Duitser is een dj van het soort dat met zonnebril op achter zijn LED-scherm staat, waarop een paars getinte sterrenhemel te zien is. Een EDM-uurtje met alles erop en eraan.

HET CONCERT:
Robin Schulz, Pinkpop Brand Bier Stage, zaterdag 11 juni 2016

DE ACT:
Robin Schulz is een Duitse producer, vooral bekend van zijn hit ‘Sugar’,  zijn remix van Mr. Probz’s ‘Waves’ en ‘Prayer in C’, een remix van Lilly Wood & The Prick. Die drie nummers zijn wel typerend: zomerse sfeer, gitaartje, soepele beat, hartstikke gezellig allemaal.

HET NUMMER:
Die Mr. Probz-remix slaat Schulz vreemd genoeg over vanavond. Laten we dan maar voor ‘Show Me Love’ gaan, wéér zo’n zelfde gitaartje maar deze wordt gedaan met de zanger live op het podium. Eerder in de set werd ook al ‘Sun Goes Down’ met zangeres erbij gedaan. Dat maakt zo’n EDM-show toch een stuk minder statisch. 

HET MOMENT:
Tja, welk moment niet? Lasers, CO2-kanonnen, confettikanonnen, confettikanonnen maar dan met van die slierten, handen in de lucht, ADHD-visuals: de hele show is één grote suikerkick. 

WAT VERDER OPVIEL:
De tent is veel te klein voor Robin Schulz. Die hadden we toch niet helemaal aan zien komen. Al snel neemt het publiek dat nét buiten staat het heft in eigen hand: de langere bezoekers maken steeds meer flappen tentdoek los en houden ze omhoog, de kleinere Pinkpopgangers stromen snel naar binnen. 

HET PUBLIEK:
Mede doordat het zo ramvol staat en iedereen manieren probeert te bedenken om toch de tent binnen te komen, heerst er al snel een soort met-z’n-allen-gevoel. Al vanaf het eerste nummer heeft Schulz de hele tent in z’n zak. Dat gebeurt natuurlijk keurig volgens de normen die voor dit soort shows gelden: met zijn allen ‘heeee-ooooh’ roepen, fistpumpen, selfies maken terwijl je aan het fistpumpen bent, de hele show filmen, enzovoorts. 

HET OORDEEL:
Het heeft allemaal weinig om het lijf, maar niemand die erom geeft. Robin Schulz vult zijn eigen nummers aan met een flink arsenaal aan hits die je stuk voor stuk kan verwachten, van ‘You Got The Love’ (Florence + The Machine/Candi Staton) tot ‘How Deep Is Your Love’ (Calvin Harris, niet die van de Bee Gees) tot het flink wat steviger ‘Space Sheep’ (Oliver Heldens & Chocolate Puma). En hadden we het al gehad over de confettikanonnen? Wat wil een mens nog meer!

DE FOTO: