3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 9)

O.a. Charli XCX, Flume, M83, Mysterons en Porches

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week hoor je onder andere nieuwe tracks van O.a. Charli XCX, M83, Flume en Car Seat Headrest

1. Charlie XCX - Vroom Vroom
Charlie XCX met Sophie als producer, is zo’n combinatie die je in eerste instantie verrast, maar die na een paar tellen al volstrekt logisch is. Allebei met een voorliefde voor suikerzoete pop, en beiden niet bang om volstrekt uit de bocht te vliegen. En dus klinken er op Vroom Vroom synths die precies dat geluid maken,  komt PC Music-koningin Hannah Diamond langs, worden er vocals gepitcht naar smurfhoogte, Pulp Fiction gesampled en klinkt het geheel tegelijk nineties als enorm futuristisch. Oftewel, je vindt het of onweerstaanbaar of het is je grootste nachtmerrie. Wij zijn in ieder geval blij dat streams niet grijsgedraaid kunnen worden.

2. Methyl Ethel - Twilight Driving
Is het een man, is het een vrouw, is het super grover? Methyl Ethel is een driemans formatie uit Perth Australie die deze week het prachtige album Oh Inhuman Spectacle uitbrachten. Frontman Jake Webb zingt het ene moment androgyn, het andere moment ronduit vrouwelijk en dan weer angstaanjagend. Een album dat soms geruststelt en dan weer vervreemt. Methyl Ethel staat komende maand op showcasefestival SXSW en daarna eind mei op Londen Calling in Paradiso. 

3. M83 - Do It, Try It
Goed nieuws voor iedereen die al een jaartje of vijf zit te wachten op nieuw materiaal van M83! Dat de band rondom Anthony Gonzalez deze zomer weer gaat touren was al even bekend -ook op Lowlands komen ze langs- maar nu is dan eindelijk het grote nieuws daar! Op 8 april komt het 7e studioalbum van M83 uit. Het gaat Junk heten en dit (Do It, Try It) is het eerste geluid van dat album.

4.  Mysterons - Mellow Guru
Primeur!!! Een nieuwe track en een nieuwe bandsamenstelling voor Mysterons. Mellow Guru wordt los uitgebracht omdat dit het laatste nummer is dat de band maakte samen met gitarist Brian Pots, die deze band niet meer kon combineren met zijn andere band Pauw.  Mysterons nu samen met zijn opvolger Jordy Sanger (Orange Maplewood) aan het album. Mysterons speelden het nummer al eens bij ons in de studio tijdens de Vierdaagse. Dat kun je hier terugzien.

5. Sue The Night - The World Below
In afwachting van het tweede Sue The Night album is dit de eerste single. The World Below ging deze week in premiere in 3voor12 Radio. Sue The Night is de band van Suus De Groot, en komende lente zijn ze weer op tour overal in Nederland.

6. Porches - Be Apart
Porches is de artiestennaam van Aaron Maine. Hij maakt deel uit van de New Yorkse altpop scene die het liefst muziek van a naar z opneemt in de eigen huiskamer. Be Apart staat op het album ‘Pool’, zijn debuut op platenmaatschappij Domino.

7. Taymir - I Want It
Na een succesvol debuutalbum, vele optredens op showcasefestivals, Pinkpop en een bezettingswissel met de komst van drummer Isaï Reiziger (voorheen Rondé) die Harrie Roelse vervangt, is het nu tijd voor een nieuw hoofstuk voor ex-12 van 3voor12 Taymir. ‘I Want It’ is afkomstig van de nieuwe EP die deze week verscheen.

8. Flume - Never Be Like You (Disclosure Remix)
Je Flume en Disclosure niet te vertellen hoe je een hype moet opbouwen. Gewoon tien minuten een foto van Flume met de kenmerkende Disclosure tekening erover heen op Instagram zetten en de foto dan weer verwijderen. Veel meer is er niet nodig. Binnen een uur stond internet vol met roddels over wat er op stapel zou staan. Het blijkt dus een Disclosure remix van de nieuwste Flume single. Wel leuk dat de rollen eens omgedraaid worden, eerder remixte Flume al ‘You And Me’ van Disclosure met Eliza Doolittle.

9.Car Seat Headrest - Vincent
Amerikaanse band Car Seat Headrest is al jaren bezig, al elf albums op zak maar dit jaar lijkt opeens alles op zijn plek. Zondag in Paradiso mompelde de frontman, en het brein van de band, nog wat schuw tussen de nummers door. Maar zodra de band inviel, spatte de energie er meteen van af. Gedreven songs, ogenschijnlijk simpele riffjes en briljante overgangen en uitspattingen. Luister nieuwe single Vincent maar. Dat intro kon maar zo een intro van een krauttrack van James Holden zijn, maar slaat opeens een andere, alsnog logische weg in en weet alsnog 7 minuten te boeien.

10. Halsey - Colors
Nieuwste single van succesvol debuutalbum van de Amerikaanse singer/songwriter Halsey, die vorige week de Melkweg stijf uit wist te verkopen. Naar eigen zeggen had de platenmaatschappij haar gevraagd een grote zaal te spelen, maar had ze dat geweigerd ‘omdat dit veel gezelliger was’. ‘Colors’ slaat op de kleur blauw, want dat is ‘haar kleur van creativiteit. Rustig en electrisch tegelijk.’  

11. Mdou Moctar - J'ai pas de choix
Ex-12 van 3voor12 Thomas Azier is zijn eigen platenmaatschappij begonnen. Of daar ook zijn aanstaande tweede album op uit gaat komen, is nog niet bekend. Mdou Moctar is onderdeel van de eerste drie releases op Hylas Records. Thomas Azier maakte kennis met zijn muziek via de verzamelaar ‘Music For Sahara Cellphones’, waar de Nigeriaanse muzikant deel van uitmaakte en nodigde hem uit in zijn opnamestudio. ‘J’ai pas le choix’ is gezongen in zowel Frans als Touareg.

12. The Kills - Doing It To Death
The Kills is het samenwerkingsverband tussen Alison Mosshart (ook zangeres bij Dead Weather) en gitarist Jamie Hince. Het vijfde album verschijnt begin juni en heet Ash & Ice. De eerste single daarvan is Doing It To Death en verscheen deze week online. Op 1 mei staat The Kills in de Melkweg.

13. Miguel - Waves (Tame Impala remix)
Maar liefst vijf nieuwe remixes van Miguel's Waves zijn gebundeld op deze nieuwe EP. Zelfs Tame Impala deed mee: met die vette, flanger-rijke psychdiscolaag is het een track geworden die zo op Currents had kunnen staan. Maar ook de ingetogener duet-versie met countryzangeres Kacey Musgraves is fraai gedaan.