3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 22)

O.a. Beck, Car Seat Headrest en Apneu

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond o.a. The Last Shadow Puppets, De La Soul, Amber Arcades en Lukas Graham.

1. Last Shadow Puppets - Miracle Aligner
Cheesy is een understatement voor de nieuwe clip van de heren Alex Turner en Miles Kane. Het monsterverbond van de Arctic Monkeys-zanger en de voormalige zanger van The Rascals brengt een derde single van hun laatste album, Everything You’ve Come To Expect. Misschien dansen ze op Lowlands straks samen wel net zo uit de pas...

2. Dusky - Ingrid Is A Hybrid
Soms zijn er van die dansplaten die opeens overal boven komen drijven. Ingrid Is A Hybrid van Dusky is er zo eentje. Afgelopen week nam DJ Joris Voorn ‘m mee naar de studio, nu zet de BBC ‘m op de playlist, staan ze op 22 Tracks en komt dit Britse producersduo ook optreden op Pitch. Ben je klaar voor een portie euforie op standje burenruzie?

3. Beck - Wow
De man die het verhaspelen van genres tot kunst maakte, heeft weer een nieuwe single. De Amerikaan Beck maakt rasse schreden om binnenkort met een nieuw album te komen. Eerst was er al de losse single Dreams en nu deze Wow. Deze zomer live te zien op Best Kept Secret.

4. Bat For Lashes - Sunday Love
Ze hult zich in een trouwjurk, want haar nieuwe album heet The Bride, release 1 juli. Sunday Love is de single van de Britse singer-songwriter van Pakistaanse afkomst. In Nederland is ze nog het meest bekend van het nummer Daniel.

5. De La Soul feat. Snoop Dogg - Pain
Ken je ze nog van Me, Myself & I? De aloude New Yorkse rapcrew De La Soul bestaat nog, sterker nog: ze hebben via een crowdfunding-actie binnen een dag het geld voor een nieuw album bij elkaar gehaald. Dit is daarom hun nieuwe single, compleet met een feature van Snoop Dogg.

6. Rebolledo - Discotico Sinetico (edit)
Voluit Mauricio Rebolledo, aangenaam. Deze Mexicaanse technoproducer prijkt met zijn nieuwe album op de Luisterpaal. Dat album Mondo Alterado staat vol met dit soort minimalistisch schuif- en trekwerk.

7. Apneu - So What
Ingenieuze rammelpop uit Amsterdam nu. This Will Never Happen To Us is alweer het derde album van de band Apneu. Het vorige, Hard Feelings, schopte het twee jaar terug zelfs tot Album van de Week.

8. Lukas Graham - Mama Said
Met Seven Years heeft hij een wereldhit en hij komt uit Denemarken. Lukas Graham is alweer vijf jaar bezig en de popzanger kan binnenkort op Pinkpop laten zien wat hij live waard is. Deze tweede single van zijn tweede internationale album is alweer wereldwijd bezig een hit te worden.

9. KLLO - Bolide
Discjockey wordt een steeds moeilijker beroep door acts die doelbewust de klinkers uit hun naam weglaten: K-L-L-O, hoe gaan we dat dan weer uitspreken? Deze kiloknaller komt in ieder geval van een jong producersduo uit Australie. Hun eerste single komt meteen wereldwijd uit.

10. Whitney - No Matter Where We Go
Steeds meer tracks komen los van het debuutalbum van Whitney, de Amerikaanse band die we vaak draaiden met No Woman. Nu is er na Golden Days de nieuwe single No Matter Were We Go. Vrijdag komt dan eindelijk hun debuutalbum Light Upon The Lake uit, ze staan dit jaar op Down The Rabbit Hole en Lowlands.

11. Dinosaur Pile-Up - 11:11
Fans van Royal Blood en consorten, opletten nu. De prijs voor de bandnaam van de week komt van de Britse indierockband Dinosaur Pile-Up. Het gerucht gaat dat ze voor hun derde album in oktober samenwerken met de Bollywoodactrice Shruti Haasan. Vooralsnog zit die op deze single wel erg achterin de mix.

12. The Avalanches - Frankie Sinatra
Hoe lang kun je geen platen uitbrengen zonder in de vergetelheid te geraken? Het Australische samplecollectief The Avalanches gaat wel tot het randje. Zestien jaar zit er tussen hun debuut Since I Left You en het nieuwe album Wildflower, dat uit komt op 8 juli. De geclearde samples op deze single komen van MF Doom, Danny Brown en de musical The Sound Of Music.

13. Car Seat Headrest - 1937 Skate Park
Deze week komt het 3voor12 Album van de Week van de Amerikaanse gitaarband Car Seat Headrest. De rockband rond frontman Will Toledo heeft eerst flink kunnen oefenen met meer dan tien albums in eigen beheer op Soundcloud.Teens Of Denial is hun officiële labeldebuut.

14. Amber Arcades - Fading Lines
Vorige week mochten we al een albumtrack primeuren, nu is er dan deze nieuwe single van de Nederlandse Annelotte de Graaf en haar band, die getekend zijn door een Brits label. Debuutalbum Fading Lines is deze week uit.