3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 21)

O.a. Flume, The Strokes, Cho en Unknown Mortal Orchestra

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week een extra feestelijke uitzending. Het is namelijk de vijftigste editie en daarom nóg meer exclusieve tracks. Vanavond o.a. The Strokes, en Unknown Mortal Orchestra, en nooit eerder gehoorde tracks van Cho, Amber Arcades en Flume

1. Biffy Clyro  - 'Animal Style'
De Schotse rockers Biffy Clyro staan dit jaar op Lowlands. Eerst was er al de knoertharde track 'Wolves Of Winter' en nu is er de officiele radiosingle. Hun alweer zevende album, komt op 8 juli uit en gaat Ellipsis heten. 

2. GLOWINTHEDARK X SFB - 'Ow Shit' (exclusive)
Haagsch onderonsje van producers GLOWINTHEDARK en hiphopcollectief Strictly Family Business, oftewel SFB. Morgen brengen ze gezamenlijk album LITUATIE uit, kortweg een situatie die lit is. De plaat schiet heen en weer tussen EDM, trap, hiphop en R&B. Ow Shit is een piepkorte dancehall-rammer die ongetwijfeld tot lituaties (ja, we gaan dit woord ercht gebruiken) gaat leiden in de clubs.

3. Unknown Mortal Orchestra - 'First World Problem'
Er komt een deluxe versie aan van het laatste album Multi-Love van de Nieuw-Zeelandse band Unknown Mortal Orchestra. Een van de extra tracks is nu op single uit en als je deze funky track hoort, verbaas je je erover dat hij nog niet op de eerste versie van hun album stond. UMO staat deze zomer op Best Kept en Werchter deze zomer.

4. Ten Fe - 'Elodie'
Het Britse antwoord op The War On Drugs is klaar. Een van de toppers op het Britse ontdekfestival The Great Escape was het indieduo Ten Fe. Ze maken in ieder geval lekkere automuziek. Dit najaar komt hun debuutalbum, dat geproduceerd wordt door Ewan Pearson, die eerder werkte met M83 en Jagwar Ma.`

5. Amber Arcades - This Time (exclusive)
Over een dikke week verschijnt het debuutalbum van Amber Arcades, het project rondom zangeres Annelotte De Graaf. Zij keerde haar spaarvarken om en vertrok naar New York, om daar de studio in te duiken met leden van Real Estate en Kevin Morby. Dat is ook op This Time ontzettend goed te horen, een prachtig dromerig indiepopliedje gedompeld in de galm.

6. Polynation - 'Sufi Pt. 1'
Nog een 12vanvoor12-act! Hessel Stuut op drums, Stijn Hosmans achter de synthesizers, samen vormen ze het danceduo Polynation. Op hun nieuwe EP staat deze bezwerende track waarbij de duistere sproken word teksten het helemaal af maken.

7. Flume feat. Beck - 'Tiny Cities' (exclusive)
Deze week komt het nieuwe album van de Australischer producer Flume uit en daar is de nodige poeha rondom. Je kent al de singles 'Say It' met Tove Lo en 'Never Be Like You'. Op dit tweede album onder meer samenwerkingen met Beck, Little Dragon en AlunaGeorge.

8. The Strokes - OBLIVIOUS
"Untame me", gromt Julian Casablancas op de onaangekondigde nieuwe single van The Strokes die vanmiddag plots verscheen. Het is hun eerste nieuwe liedje sinds 2013, en Casablancas klinkt nog net wat gemener en meer overstuurd dan we van hem gewend zijn, temidden van jengelende dubbele gitaren. Het is het handelsmerk van de groep uit New York, die uitgroeide tot een van de grote indierockbands van vorig decennium. OBLIVIOUS is een aangename verrassing, en The Strokes schijnen vandaag nog eens drie liedjes uite te brengen van de Future Present Past-EP die 3 juni verschijnt.

9. Cho - 'Ik Mis Je ft. La Rouge' (exclusive)
Een van de vele exclusives deze Niet Te Missen, want we vieren vandaag onze vijftigste aflevering (Feest! Taart! Confetti! Nog meer taart!). Over twee weken komt de Amsterdamse rapper Cho met zijn debuutalbum Knock Knock 3, grotendeels geproduceerd door Spanker. Daarop samenwerkingen met onder meer Willie Wartaal, Hef, Winne en hier met La Rouge.

10. Wild Beasts - 'Get My Bang'
Begin augustus komt het vijfde album van de Britse artrockers Wild Beasts, Boy King. Ze lijken een nieuwe weg in te slaan. Na weelderinge tracks, op het randje van voortkabbelen, klinken ze nu steviger dan ooit. En  een disco-knipoog?

11. The Staves - Outlaw
Drie zingende zusjes dan, die in Nederland al een aardige live following hebben opgebouwd. De Britse familie Staveley-Taylor dropte  net de nieuwe EP Sleeping In A Car. Daarop slaan de folkies Emily, Jessica en Camilla een meer elektronische weg in.

12. The Monkees - 'She Makes Me Laugh'
Toch niet die Monkees die in de sixties gevormd werden voor een tv-programma over een band? Die Amerikanen van 'I’m A Believer' of 'Last Train To Clarksville?' Zeker wel, precies die! Weezer’s Rivers Cuomo schreef dit nieuwe liedje voor de Monkees, war nog drie originele leden inzitten. op hun nieuwe album Good Times staan ook nieuwe Monkees-songs geschreven door Andy Partridge (XTC), Noel Gallagher, Paul Weller en Neil Diamond.

13. MO - 'Final Song'
Lean On was het Major Lazer-liedje waardoor de Deense zangeres Mo-met-een-streepje-door-de-O voet aan de grond kreeg. Net als de vorige single 'Kamikaze' komt dit op haar nog te verschijnen tweede album.