3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 1)

O.a. Blossoms, Ronnie Flex, Radiohead en Eefje de Visser

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week bellen we met Sevn Alias, en hoor je natuurlijk muziek van het nieuwe Eefje de Visser album, een splinternieuwe Yeasayer en nog veel meer.

1. Blossoms - Charlemagne
Het gonst rond de  gitaarband Blossoms. Je hoeft eigenlijk niet eens te zeggen waar ze vandaan komen. Engeland natuurlijk.En zoals zo vaak met dat soort bandjes laten ze zien dat ze niet heel veel nodig hebben voor een goed liedje. Een goede snik in de stem van de zanger, een goede riff en een gouden reffrein. Hoppa.   Volgende week staan ze op Eurosonic, en ze lijken alvast in elke tiplijst op te duiken. 

2. Ronnie Flex - We Zijn Altijd
Ronnie Flex had laatst nog een grote hit samen met Polska met Niemand, maar nu is hij alweer terug met deze, die alweer Top 20 Spotify staat. Boaz en RNF produceerden de track.

3. Yeasayer - I Am Chemistry
De New Yorkse band Yeasayer is op zijn best als ze proberen zo veel mogelijk net te rare dingen in een spacend popliedje proberen te proppen. Op de eerste single van hun april te verschijnen nieuwe album doen ze precies dat weer. Dat belooft wat. In juni kan je ze overigens live zien op Best Kept Secret. 

4. Eefje de Visser - Mee
Als een lopend vuurtje over de socials ging deze week dat het derde album Nachtlicht van Eefje de Visser al exclusief op de Luisterpaal staat. Dit is de single. De zangeres brak al door met Hartslag van haar eerste album De Koek. Het tweede album werd nog populairder en als we de reacties zo zien gaat ze met dit album nóg populairder. Ze bracht hem in eigen beheer, op haar eigen label Eefje’s Platenmaatschappijtje dus.

5. Otherkin - Feel It
De jaren tachtig zjin al lang en breed terug en ondertussen zijn de jaren negentig ook al weer flink lang hip. Uhm, en de jaren zestig en zeventig eigelijk ook he? Goed, jaren negentig dus. En daarmee duikt grunge ook weer overal op. Net als hier bij Ierse rockband Otherkin. Ze spelen op Eurosonic en we nemen ook een radiosessie met hen op komende week. Dit is een nummer van hun debuut EP.

6. Koett - Slow Run
Tijd nu voor een stukje warmbad techno. Het Amsterdamse technolabel Atomnation komt binnenkort met een nieuwe release van Koett, een producer uit Rusland. Het album heet Thaw en die hoor je binnenkort op de Luisterpaal!

7. Sevn Alias - Kifesh
Deze hele week staat in ‘t teken van de 12van3voor12, Een van de gekozen beloftes van 2016  is Sevn Alias, rapper uit Almere die keiharde straatrap maakt. Met Ma3lish had hij al een underground hit te pakken en nu is hij terug met Kifesh.

8.The Academic - Different
Nog meer Ierse gitaarmuziek na Otherkin. Ditmaal de officiele Ierse inzending voor Eurosonic. Typisch zo'n track waarbij je bij eerste keer luisteren twijfelt of je hem al jaren kent of dat het refrein bij de tweede keer zich al definitief tussen je orgen genesteld heeft. Wij vrezen het tweede. 
 

9. Oh Wonder - Without You
Het Londense duo is bezig aan een wereldwijde tour, die het hier in de studio van3voor12 radio begon. Deze track komt van hun debuutalbum, waarvan ze elke maand een nieuw nummer vrijgeven. 

10. Post Malone - White Iverson
Soms duurt het maar zo een jaar voordat een song boven komt drijven in Amerika. White Iverson werd vorig jaar februari een hit op Soundcloud en kreeg in de zomer pas een video. Inmiddels is die 70 miljoen keer bekeken. Inmiddels klimt de song via de popradio in de USA naar de top 10 daar. Het is de debuutsingle van een rapper uit Texas, de titel is een referentie naar de beroemde basketballer Allan Iverson.

11. Mi Amigo - What I Want
 Met een bandnaam als Mi Amigo verwacht je zo'n Italiaanse band uit de jaren tachtig. Witte pakken, mouwophouders dunne paardestaarten met een hoop gel, en met een beetje geluk ook net te veel borsthaar. Ok. Mi Amigo komt uit Brighton. Net wat minder funky. Gelukkig doet hun sound, hun bandnaam wel eer aan. 

12. Triggerfinger feat. Method Man - The One
Weet je nog toen Whitin Temptation opeens Xzibit uit een hoge hoed toeverde? Niemand weet waarom, en of dat nou echt een goed idee was. De Belgische mannen van Triggerfinger pullen op hun nieuwste single ook een Whitin Temptationtje, maar laten zoals het nu lijkt de gothische baljurken thuis. Echt balen. Maar ze werken op deze nieuwe track wel samen met een Amerikaanse rapper, en niet de minste: Method Man.

13. Villagers - Wichita Lineman
Er is een liedje losgekomen van het nieuwe Villagers album. Het vierde album van de Ierse folkband heet Where Have You Been All My Life? Dit is een cover van Glen Campbell uit 1968. 

14. FEWS - The Zoo
Uit Zweden komt de postrockband FEWS. Ook zij staan op Eurosonic.