Nieuwe namen voor 3voor12 sessies op Motel Mozaïque

Live sessies met o.a. Steve Mason, Marlon Williams en NAO

Flip Kloet ,

Er zijn weer nieuwe namen bekend voor de 3voor12 sessies op Motel Mozaïque. Het Rotterdamse festival vindt plaats op 8 en 9 april. Onder andere Damien Jurado, Marlon Williams en NAO waren al bevestigd, maar nu komen ook Jamie Woon, Steve Mason en Formation naar de Arminius voor een live-sessie. Benieuwd welke artiesten je kan komen beluisteren? Lees hieronder het complete overzicht.

Vrijdag

14:00 Flying Horseman
Zes gepassioneerde Belgen die luisteraars een ongekend goed stukje post-rock voorschotelen. Het is dan ook een waar genoegen om deze experimentele band te gast te hebben in de Arminius. Het afgelopen jaar kwamen zij met het veelzijdige en bedrukkend goede Night Is Long. Ongetwijfeld een must-see voor de liefhebber van diepe, bedwelmende rockmuziek.

15:00 Damien Jurado
Zijn album staat al een tijdje op de luisterpaal. En dat is natuurlijk niet voor niets. Deze indierocker uit Seattle bewees met zijn album Visions of Us on the Land dat hij zijn vak goed verstaat. Jurado gaat al een jaar of twintig mee, maar levert nog steeds albums af van een constante kwaliteit.

16:00 Jamie Woon
De Britste singer-songwriter en producer die muziek maakt die ongelooflijk lang blijft nagalmen in je hoofd. Noem het R&B-achtige zanglijnen gecombineerd met soulvolle drumsamples en synthesizer. Je kent hem van de hit January, op het debuutalbum van Disclosure, en het heerlijk zonnige nummer Sharpness dat op zijn laatste album Making Time te vinden was.

17:00 Gwenno
Bekend van haar tijd bij the Pippets, maar sinds Gwenno Saunders solo ging barstte er een bom van creativiteit in haar los. In 2015 bracht ze haar debuutplaat Y Dydd Olaf uit. Up-tempo synthpop die ook nog eens volledig in het Welsche dialect geschreven is. Dé garantie voor een bijzondere sessie van een bijzondere artiest.

18:00 Cameron AG
Echt veel is er nog niet te vinden over dit opkomende talent. Maar eerlijk is eerlijk. Zijn verzameling gevoelige pianoliedjes zeggen meer dan genoeg. Op 1 april - nee, dit is geen grap - gaf hij zijn debuut EP uit en die staat vol intense luisterliedjes waarmee hij de harten van bezoekers laat smelten. Een ding is zeker: van deze jongeman gaan we nog heel veel horen het komende jaar.

Zaterdag

13: 00 Beau
Een overweldigende mix van folk uit de jaren '60 en punk uit begin jaren '70. Deze singer-songwriters uit New York steken de genres in een jasje dat iedereen lijkt te passen. Catchy en poppy in het kwadraat. Begin vorige maand vereikten de dames van Beau het debuutalbum That Thing Reality uit en staan te springen om die te laten horen tijdens een 3voor12 sessie in de Arminius.

14:00 Amanda Bergman
Trad in het verleden op onder de naam Hajen en was zangeres van de band Amason. In february bracht ze het prachtige album Docks uit. Met de zachte synthesizerpop en haar verhalende stem weet de Zweedse zangeres ongetwijfeld menig bezoeker van Motel Mozaïque in te pakken.

15:00 NAO
De zangeres die ons al omver blies tijdens Eurosonic Noorderslag. Bekend van de meesterlijke track Firefly van Mura Masa. Maar eigenlijk nog veel bekender van de twee geweldige EP's, waarvan February 15 de meest recente is. Met een dijk van een repertoire verwachten wij niets minder dan een verbluffende electropop / alernatieve R&B-sessie van deze Oost-Londense heldin.

16:00 Steve Mason
Deze Schotse zanger draait al een tijd mee met het vrolijke bandje The Beta Band waarmee Mason sinds '97 werkte. Uiteindelijk stopte de band en is de zanger zelf aan de slag gegaan. In Februarie kwam zijn derde album Meet The Humans uit. Een gevarieerde plaat waarop Mason zelfs de meest serieuze onderwerpen een vrolijke, muzikale draai geeft.

17:00 Marlon Williams
Country, folk en bluegrass op zijn aller, aller best. Marlon Williams weet overduidelijk wat te doen met drums, akkoestische gitaren en een stevige baslijnen. Dat je een akkoestische gitaar stevig onder handen kunt nemen, bewijst Williams op de plaat die naar hemzelf vernoemd is.

18:00 Formation
De muzikale formatie van de Londonse broers Will en Matt Ritson. Eind vorig jaar presenteerden de twee hun eerste EP Under The Tracks, nadat ze naam hadden gemaakt met het funky nummer Hangin. De muziek is het best te omschrijven als ongepolijste synthpop met een funky undertoon. Zonder twijfel een verrijking van de rij met sessies op Motel Mozaïque.