LL16: Tough guy Hef toont zijn kleine hartje

Rapper uit Hoogvliet beleeft persoonlijk hoogtepunt

Atze de Vrieze ,

Het is oogstdag voor de Nederlandse hiphop: dat begon al met De Likt, en een uur na Broederliefde en Donnie begint alweer een nieuw blok rap met Hef en Sevn Alias.

Het concert: Hef, Lowlands India, zaterdag 20 augustus 2016

Al jaren is Hef het best-bewaarde geheim van Hoogvliet. Hij is de favoriete rapper van je favoriete rapper, een man met een unieke flow. Maar hij heeft ook een probleem: hij moet het hebben van zijn lome vibe. Voeten met sokken in slippers languit op het dashboardkastje van je leasebak. Hoe vertaal je dat nou naar het podium? Onmogelijk, blijkt.  

Maar Hef werkt er wel kei- en keihard voor, geholpen door vaste strijders Crooks en Killah Keezy. Hij lult niet tussendoor, wil geen seconde van zijn halfuur verkwisten. Schattig: hij heeft speciaal voor deze show, waar ie al zo lang op gewacht heeft, van die T-shirt pistolen gekocht, maar hij heeft eigenlijk geen idee hoe die dingen werken. Heerlijk. Maar zoals Broederliefde al leerde: hard work pays off. Hef sleept de gig op pure wilskracht binnen.  

Is Broederliefde ook voor Hef al de benchmark?
Kennelijk, want Hef kopieert zelfs letterlijk een van de stage trucs van een uur geleden. 'Hoe deed Broederliefde dat? Pak elkaar allemaal vast! Dit doe ik niet graag bij Killah jongens.' Hij lacht een beetje besmuikt, maar krijgt wel de hele tent in beweging.' Hij laat al snel los en laat zijn goede buikje (tattoo: Kutleven) trillen. 

Heeft Hef voor dit publiek eigenlijk hits?
Niet zoals Broederliefde, maar vooral afsluiter 'Kofferbak' doet het hier lekker, en terecht: goeie banger over de harde realiteit in Hoogvliet, waar je volgens Hef drie opties hebt: 'of je zit vast, of je gaat dood, of je zit vast.' In de kofferbakken in Hef zijn wereld ligt heel wat anders dan de woofer van Opgezwolle, om nog maar te zwijgen over 'dat ding in de dashboard'. 

Wat won, medelijden of charme?
Medelijden? Nee joh, absoluut het laatste. Hef hangt graag de tough guy uit (vooral als het op vrouwen aankomt), maar vandaag zien we onmiskenbaar zijn kleine hartje.