Platenzaak Rush Hour verhuist naar groter pand

“Meer ruimte voor medewerkers en klanten”

Atze de Vrieze ,

Het gaat goed met platenzaak Rush Hour. De winkel aan de Spuistraat in Amsterdam gaat binnenkort verhuizen naar een groter pand even verderop in dezelfde straat (om precies te zijn nummer 116). Eigenaar Antal Heitlager is blij. “We zijn al lang aan het zoeken, maar het is niet makkelijk om in het centrum van Amsterdam een geschikt pand te vinden. Nu zit het vijftig meter verderop en gaat alles ineens heel snel.”

Rush Hour bestaat inmiddels zeventien jaar en staat bekend als een van de meest toonaangevende dance-winkels van Nederland, niet in de laatste plaats door een koppeling aan het label, waar muziek van o.a. Tom Trago, San Proper en Interstellar Funk verschijnt. Het album Hunch Music van de Duitse producer Hunee won vorig jaar zelfs de 3voor12 Award. Daarnaast is Rush Hour distributeur van talloze kleine labels. Heitlager heeft zelf een grote liefde voor obscure muziek uit Afrika en Zuid-Amerika, die zijn weerslag vindt in de winkel. “We zijn veel meer dan alleen een winkel”, verklaart Heitlager het succes van de winkel in de langzaam krimpende markt. “Het is een goed moment om een ‘flagship store’ te maken. Al noem ik het eigenlijk liever een homebase.”

Rush Hour is de laatste jaren inderdaad meer en meer uitgegroeid tot een thuisbasis voor de Amsterdamse scene. Het platform is zich steeds sterker aan het manifesteren op de dansvloer, ook internationaal, waarbij het profiteert van de groeiende interesse van platforms als Resident Advisor en XLR8R. “Er zijn een paar partijen in Amsterdam goed bezig. Dat blijft niet onopgemerkt en daar profiteren wij ook van. In het verleden organiseerden we ook al wel events, zeker in Nederland, maar de frequentie is nu een stuk beter. We hebben nu ook de juiste artiesten om mee te werken.”

Befaamd bij fijnproevers zijn Rush Hour’s Somewhere In Amsterdam-avonden in OT301 op zondagavond. Logisch dus ook dat die locatie gekozen wordt om de verhuizing te vieren. 8 t/m 10 viert Rush Hour drie nachten feest, met o.a. Dego and the 2000Black Family, Sadar Bahar, Soul In The Hole en residents Robert Bergman en Interstellar Funk.