Halve Marathon podcast: anderhalf uur met Lil Kleine

Debuutalbum WOP vandaag uit

Atze de Vrieze ,

'Ik ben Ronaldo en Ronnie is Messi. Ronnie heeft talent, bij hem komt alles vanzelf. Ik moet er hard voor werken.' Rapper Lil'Kleine sprak met 3voor12 journalist Atze de Vrieze anderhalf uur over zijn vriendschap met Ronnie Flex, zijn familie, stripclubs, drank en drugs en natuurlijk over zijn debuutalbum WOP, dat vandaag uit is.

2015 was een ongelofelijk succesjaar dankzij Drank & Drugs en al die andere New Wave tracks, met de Popprijs als bekroning. Maar Lil Kleine is niet van plan de geschiedenis in te gaan als eendagsvlieg. In een burgerlijk bungalowpark werkte hij collega-rapper en beste vriend Ronnie Flex en producer Jack $hirak aan WOP, zijn eerste eigen album. In anderhalf uur vertelt Lil Kleine over hoe hij ooit als 12-jarige mannetje Lange Frans & Baas B voor zich won, hoe hij Kees de Koning naar het afvoerputje van de nacht trok, over de goede band met zijn vader en over hoe je omgaat met vervelende haters in de club.

Elke week gaat een jonge radiomaker in de Halve Marathons anderhalf uur in gesprek met een bijzondere gast. Beluister hier gesprekken met o.a. zanger Andre Manuel, rock 'n roll showbizz Hagenees Dennis Weening, dichteres Ellen Deckwitz en open data deskundige Arjan El Fassed.