ESNS16: Ondanks beperkte bereikbaarheid houdt Echo Movis het hoofd koel

Goedgemutste indie-poppers zorgen voor charmante opening marathonzaal

Robert Haan ,

De reis naar Groningen toe beloofde voor Echo Movis al niet veel goeds toen ze meteen al met hun busje over de telefoon van de tourmanager waren gereden. Als je vervolgens dan ook nog een stuk of vier gitaarsnaren breekt binnen een half uur tijdens je optreden op Noorderslag dan zit het je echt niet mee. Gelukkig heeft Echo Movis daar lak aan en vormt ze een mooie opwarmer voor deze festivalavond.

Het zijn zangeres Adura en gitaristen Kike en Sam die het enthousiasme bij Echo Movis erin houden. Na even opwarmen met de eerste nummers zit de drive er goed in en het publiek dat vooraan staat knikt en danst vrolijk op de muziek mee. Juist door het eclectische karakter van hun muziek, weet de band die sfeer goed vast te houden. Dansbare pop, funk en tegelijkertijd gitaarpartijen waar een punkband zich in zou kunnen vinden maken het tot een leuk optreden. Jammer voor de band dat er maar weinig mensen bij het podium blijven staan. En dan ook nog de technische problemen die de vaart halverwege het optreden er behoorlijk uithalen. Aan het eind herpakken ze zich gelukkig en sluiten ze het optreden twee catchy nummers af.

Wat waren de hitjes?                                                                            
Vooral 'Mehico' en 'Plastic' deden het goed op het eind van de set. 'Mehico' heeft een gitaarintro dat je ook bij een band als Battles zou kunnen horen.

Cool! Dus er werd volop gedanst?
Helaas niet. Het publiek moest er klaarblijkelijk nog inkomen, zo vroeg op de avond. 

Jammer. Van deze band zullen we dan wel niet veel meer horen.
Dat zeker wel! Later op de avond zou je meteen met frontvrouw Adura Sulaiman mee willen dansen.