ESNS16: Met Klyne komt het wel goed

Eindhovense blogrevelatie heeft topsongs in huis

Freek Verhulst ,

Twee jongens uit de buurt van Eindhoven, Nick Klein en Ferdous Dehzad, maakten een liedje: 'Paralyzed' en plaatsten het op Soundcloud. Daar is het, sinds internationale blogs als Pigeons And Planes het oppikten, inmiddels ruim een half miljoen keer gestreamd - op Spotify nog ruim twee keer zo vaak. De follow-up single 'Closer' werd geprimeurd op de Britse Noisey. Ja, en toen moest er natuurlijk een liveshow komen. De afgelopen week speelde Klyne in het voorprogramma van The Great Communicators en op Eurosonic. Dat maakt deze set op Noorderslag dus het derde optreden ooit van het soulvolle elektroduo dat online zo aan het buzzen is.

En ja, dat is te merken. Het is duidelijk nog allemaal erg spannend voor de drie jonge Brabanders - drie ja, want er is een drummer mee. Het is ook niet niks, natuurlijk: nooit optreden en dan in één week ineens driemaal, waarvan twee keer op het grootste showcasefestival van Europa. Toch zakt Klyne zeker niet door het ijs, het sterke songmateriaal houdt ze overeind: soulvolle, elektronische r'n'b in het hoekje van SOHN. En zoals een man tegen de vrouw naast hem zegt: 'Ach ja, Alt-J is ook niet zo extravert.' En zo is het ook.

Huh, buzz? Ik had nog nooit van deze gasten gehoord. 
Dat kan hoor, Klyne gaat vooral heel erg lekker in het Verenigd Koninkrijk. Disclosure liet ze zelfs al een officiële remix maken van Omen, hun hit met Sam Smith.

Oh, da's niet mis. Dit gaat dus wel groot worden?
Ja joh, het Londense label Aesop - inderdaad, waar we SOHN ook van kennen - gelooft volop in deze gasten. Op plaat maken ze het al waar, een vette liveshow neerzetten is de volgende stap.

Kwestie van ervaring dus? 
Precies, gewoon lekker veel spelen en rustig aan de act bouwen. Dat komt wel goed.