ADE16: Moeizame start in de Disco Dolly

Wat oh zo mooi begon werd omgetoverd tot een groot fiasco

Flip Kloet ,

Al vroeg op de avond staat de Disco Dolly ramvol met mensen die klaar zijn om hun weekje Amsterdam Dance Event een kickstart te geven. Vaste gast Cinema Royale warmt het publiek netjes op en geeft het stokje over aan de Duitse electro-held Move D. Van disco tot four-to-the-floor house-plaatjes. Alles lijkt perfect te gaan, totdat de Italiaanse Mr. Ties de tent binnen komt.

Hij start zijn set met het stilleggen van de muziek. In principe geen probleem en de flamboyant geklede deejay heeft er overduidelijk zin in. Maar al snel wordt duidelijk dat het Ties niet lukt om ook maar twee tracks netjes aan elkaar te mixen of de bas en hoge tonen netjes weg te draaien. Het toppunt? De platen vallen soms zelfs stil en dat voor een dj die al flink wat jaren meegaat.

Mr. Ties geniet zichtbaar, maar het publiek is het daar totaal niet mee eens. Tot twee keer toe stroomt de zaal wat voller, maar het is al te laat. Iets wat hij pas door heeft als de lichten twee uur voor het einde van zijn set al aan gaan. De dj vertrekt niet met opgeheven hoofd, maar begint stennis te schoppen. Boos op alles en iedereen, behalve op zichzelf. Wat een oh zo mooie avond beloofde te worden, loopt uit op een klein fiasco. De perfecte voorzet was gegeven door Move D, maar helaas was Mr. Ties niet in staat het balletje in te koppen.