3voor12 Radio op ADE16: Craig David, Oceanic, Moortje en heel veel meer!

Kijk nu de livesets en reportages terug!

Connor Clerx ,

Twee dagen lang zond 3voor12 Radio live uit vanuit de absolute hotspot van Amsterdam Dance Event: De A'DAM Toren! Jackmaster, Oceanic, Kölsch en Joris Voorn en vele andere wereldtoppers uit de dance kwamen langs. Kijk alle reportages en interviews hier terug!

Woensdag 19 oktober 21:00-00:00

Op de openingsavond van Amsterdam Dance Event zonden we de hele avond uit vanuit de A'DAM Toren in Amsterdam! Mattheis en Oceanic kwamen langs voor live-sets, Wijnand ging op bezoek bij de Nationale Opera, waar een bijzonder ADE project loopt, en bij Craig David, want wat doet de legendarische UK Garagekoning in Amsterdam?

Je kent het vast wel, je staat op een te gek feest, de spanning blijft maar oplopen en als climax gooit de DJ er een waanzinnige plaat uit, maar wat is het in hemelsnaam? Shazam laat je in de steek, want goeie DJ’s draaien graag gloednieuwe platen, en vaak ook in een edit die je niet zo één-twee-drie kunt googlen. Hoe kom je nou in hemelsnaam achter je nieuwe favoriete track? Lisa Duarte bedacht een briljante oplossing. Raad de plaat, het Track ID Forum op Facebook. Je plaatst een filmpje van het moment, en leden van het forum gaan als een dolle proberen te raden wat er gedraaid wordt. De teller staat op 25.300 gebruikers, en één admin.

De hele wereld en z'n moeder draait maar wat graag zijn supermelodieuze techno producties met een flinke scheut acid en zonneschijn. Mattheis, 30 jaar, uit Rotterdam is zo’n DJ waarvan een dansfeest geen dansfeest is als hij niet achter de desks is geweest

Een opvallende naam op het Amsterdam Dance Event programma dit jaar is niemand minder dan oude UK Garage held Craig David. Hij scoorde een stapel hits een jaar of vijftien geleden, maar de vraag dringt zich op: wat doet Craig David in Amsterdam deze week?

DJ Moortje, de uitvinder van bubbling, de stroming die aan de wieg van het succes van DJ's als Afrojack en Chuckie stond, schuift aan bij Roosmarijn voor een hilarisch gesprek. 

Dat er op ADE gedanst gaat worden, dat is natuurlijk logisch. Maar opera, gezongen klassieke muziek, dat is wel wel echt een ver van het ADE-bed show. Maar niet volgens de Nationale Opera, want die houden deze week maar liefst twee uitvoeringen van Before Present. Wijnand ging een kijkje nemen bij de repetities.

Donderdag 20 oktober 21:00 - 00:00

Ook op dag twee van ADE16 zond 3voor12 Radio uit vanaf de tiende verdieping van de A'DAM Toren. Roosmarijn had een hilarisch dubbelinterview met Kölsch en Joris Voorn, Jackmaster kwam langs in de studio en er waren heerlijke livesets van Beesmunt Soundstystem, William Kouam Djoko en Jennifer Cardini.

Zijn residency bij Trouw is inmiddels legendarisch te noemen, en voor hij de eer had om de eerste plaat in de gloednieuwe club Shelter te draaien kwam hij langs voor een waanzinnige live set in 3voor12 Radio, de man met de meeste shine van heel ADE: William Kouam Djoko!

Je eigen clubnacht neerzetten in één van de grootste clubs van Nederland, het is de droom van iedereen die wel eens een feestje heeft georganiseerd. Tijdens Amsterdam Dance Event gaat die droom voor één mazzelaar in vervulling. Op Vers Bloed, de ADE Edition, strijden vier jonge talenten voor de kans om een eigen clubnight neer te zetten in Air. Roosmarijn nam een kijkje in de Balie.

Tegenover de oude Club Trouw, onderin de kelder van het Volkshotel, is wat bijzonders aan het gebeuren. Daar werken een aantal voormalige residents van de vermaarde Trouw in hun studiootjes aan nieuwe releases. En die grond daar aan de Wibautstraat is zo vruchtbaar dat Beesmunt Soundystem dit jaar maar liefst drie aparte EP’s uitbrengt. Die productiviteit valt internationaal op, dus vorige week waren David en Luigi van Beesmunt Soundsystem te gast bij de legendarische Boiler Room met hun vrolijke house vol Afrikaanse invloeden. En die kopten ze lachend succesvol in, maar dat kan ook niet anders als je al kilometerslange ervaring hebt op festivals als Lowlands, Welcome to The Future, Dekmantel en ga zo maar door. Nogal een eer dus dat ze langskwamen in 3voor12 Radio: Beesmunt Soundsystem!