Song van het Jaar: DJ Waxfiend over dé hiphopbangers van 2015

DJ Shortlist van Encore-roerganger

Sjoerd Huismans ,

We zitten al middenin de Song van het Jaar, dus gisteravond was er weer een speciale DJ Shortlist in 3voor12 Radio. Nadat Roosmarijn vorige week St. Paul vroeg naar zijn favoriete tracks van 2015, was het nu de beurt aan Waxfiend. Een van Neerlands beste hiphop-dj’s en roerganger van Encore, het feestje dat elke week de Melkweg op z’n kop zet. Wat zijn zijn bangers van dit jaar?

Er staat fllink wat party rap in de Song van het Jaar longlist dit jaar. Waxfiend: “Ja, dat is het thema van de hiphop dit jaar: iedereen wil feesten, genieten.” De dominante stijl dit jaar was de Atlanta trap, maar wat wordt dé sound van 2016. “Die Atlanta-sound zal wel doorgaan, maar hiphop komt niet alleen meer uit Amerika. Het wordt steeds meer een wereldwijd ding in 2016.” Maar goed, eerst even terug naar dé tracks van dit jaar:

De partybanger: Fetty Wap - Trap Queen
“De man met het rare oog. Hij rapt heel ophemelend naar vrouwen, prijst ze helemaal de hemel in. Dat wordt goed ontvangen. Hij heeft niet de beste zang, als jij wat alcohol in je mik hebt, denk je dat je als hem kan zingen. Dat doet iedereen dan ook.”

De glijer: Tony Lanez - Say It
“Tony Lanez heeft onlangs een grote hit gescoord met Say It, hij is nu echt heel groot aan het worden. Wij volgen hem al een tijdje, hij heeft ook op Encore gestaan maar is nu mainstream aan het doorbreken. Qua stijl is hij heel erg beinvloed door Drake; hij is een zanger en rapt ook op zijn eigen tracks.”

Jamie XX - I Know There’s Gonna Be (Good Times) ft. Young Thug en Popcaan
“Jamie XX zijn eerste single met Popcaan en Young Thug was heel onverwacht, maar hij heeft het heel goed gedaan. Prachtige track, om die twee uberhaupt bij elkaar te zetten met Jamie XX op productie is gewoon uniek."