Editors bij 3voor12 Presenteert... PIAS Nites

Verrassing: Editors en Elliot Moss aanstaande vrijdag in Paard van Troje

Timo Pisart ,

Verrassing! Aanstaande vrijdag speelt Editors een show in Paard van Troje in Den Haag op de dag dat ze hun vijfde album In Dream uitbrengen, en 3voor12 presenteert de show. Kortom: we nemen de show op in audio en video en geven vandaag kaarten weg in onze nieuwsbrief en in 3voor12 Radio. Bovendien hoor je vanavond in de uitzending een interview met frontman Tom Smith.

Editors is een band met geschiedenis: al met hun debuutalbum The Back Room in 2005 gooide de groep hoge ogen, post-punk in de lijn van Joy Division en Echo & the Bunnymen opvolger An End Has A Start ging zelfs platinum. In die tijd tourde de band uitgebreid met R.E.M., maar daarna raakte de band wat aan het wankelen. Het derde album was wat experimenteler dan voorgaande platen, en op hit Papillon na was dat niet zo'n succes. Met The Weight Of Your Love, dat een groots stadionrockgeluid kende en ze een paar van hun grootste hits opleverde. Na dat stadionrockalbum focust Editors zich op In Dream weer meer op synthesizers. Hoe dat gaat klinken? Vrijdag komt het album uit, en die avond presenteert de band In Dream met een voor hun begrippen 'intieme' show in Het Paard van Troje in Den Haag.

In het voorprogramma speelt de 21-jarige zanger/producer Elliot Moss uit New York, die melancholische elektronische popliedjes maakt en dit jaar zijn debuutalbum Highspeeds uitbracht.

3voor12 Presenteert... PIAS Nites met Editors & Elliot Moss, vrijdag 2 oktober in Paard van Troje. Vanmiddag kun je kaarten winnen in de 3voor12 Nieuwsbrief (schrijf je hier in) en vanavond in 3voor12 Radio op 3FM. Via de gebruikelijke kanalen van Paard van Troje kun je ook kaarten kopen. Kaarten gaan om 12:00 uur in de voorverkoop voor 40 euro.