Moke, Soulsearchin, Naive Set zwaar gedupeerd bij brand Melody Line

Paradiso werkt aan benefietavond

Atze de Vrieze ,

Bij een grote brand in studio- en oefenruimtecomplex Melody Line in Amsterdam zijn gisteren talloze muzikanten zwaar getroffen. Bekendste voorbeelden zijn rockband Moke, hiphopproducers Soulsearchin en indieband Naive Set. Zij raakten al hun apparatuur en harde schijven kwijt. Paradiso kondigt aan de benefietavond te organiseren.

Een brand in muziekcentrum Melody Line aan de Willem Fenengastraat in Amsterdam heeft het pand volledig verwoest. De brand brak gisteren uit, en laaide vanmorgen opnieuw op, meldt het NRC. Inmiddels zou de brandhaard onder controle zijn, maar het pand is volledig uitgebracht en staat op instorten. Melody Line bood ruimte aan bands voor studio's en oefenruimtes. Onder andere rockband Moke en hiphopproducers Soul Searchin hadden er onderdak, maar ook talloze kleine bands zijn getroffen. Op dit filmpje zijn beelden van de brand te zien.

Moke laat op Facebook weten: "Gisteravond is onze repetitieruimte bij Melody Line Muziekcentrum afgebrand. Onze volledige backline is weg (al onze instrumenten). Gelukkig is er niemand gewond geraakt. We wensen de eigenaar en collega muzikanten veel sterkte." Volgens drummer Rob Klerkx is al zijn apparatuur verloren gegaan, inclusief meerdere drumkits. Moke had net een nieuwe single uitgebracht, die ironisch genoeg Let It Burn heet.

Kees de Koning van Top-Notch weet te vertellen dat ook de studio van hiphopproducers Soulsearchin helemaal afgebrand is. "De tweede keer in drie jaar. Best wel heftig. Ik was net een week geleden gaan kijken naar de studio die net klaar was." Bij die brand de vorige keer was ook Mr Probz betrokken. Hij wist toen zelfs te nauwernood aan de vlammen te ontkomen.

Ook Subroutine band Naive Set staat met lege handen. "Zoals veel andere bands en organisaties, lijkt het er op dat ook wij al onze apparatuur (gisteren, versterkers, drums, etc) kwijt zijn door de brand in Melody Line. Gelukkig is niemand gewond geraakt, maar velen hebben waardevolle spullen verloren. Daarbij was Melody Line een van de weinige plekken in deze stad waar allerlei verschillende mensen samen kwamen. Van latin dans workshops tot metal bands. Hopelijk kan iedereen een nieuw onderkomen vinden."

Mark Minkman, de directeur van Paradiso, laat weten dat zijn popzaal werkt aan een benefietavond. "We zijn dat nu uit de grond aan het stampen. Het idee ontstond bij o.a. Kors Eijkelboom en het besef dat daar naast de gevestigde ook veel jonge bands zaten. Ook voor hen bestaan wij als Paradiso. Het moet verschrikkelijk zijn om materiaal kwijt te zijn. Oude nummers, maar ook probeersels. Morgen zoeken we naar een datum en zetten we het verder in de steigers."