Nieuw op 3voor12 Radio: David Zowie, OIJ en Afterpartees

OIJ met Blinded 3voor12 Single Van De Week

Menno Visser ,

Drie nieuwe tracks weer op de 3voor12 Radio playlist deze week: nieuwe singles van de Nederlandse elektropop act OIJ, de Nederlandse garagerockband Afterpartees en de Britse danceproducer David Zowie. OIJ oftewel Only In Japan heeft de single van de week met Blinded.

Verder kaarten voor 3voor12 presenteert de najaarstour van de Amerikaanse soulvolle rockband Alabama Shakes en voor de Britse indiepopband Alt-J in de Ziggo Dome. Woensdag en donderdag komt 3voor12 Radio live vanaf het Valkhoffestival in Nijmegen.

De nieuwe 3voor12 Single van de Week:

OIJ - Blinded (eigen beheer)
Only In Japan, daar staan de letters van OIJ voor. Maar deze elektronische eenmansband komt gewoon uit Nederland. Deze debuutsingle gaat wereldwijd goed op Spotify. Live speelt OIJ met een bijzondere lichtinstallatie waarbij de lampjes reageren op de muziek.

Ook nieuw op de playlist:

Afterpartees - Bathroom Floor (Excelsior)
Werkelijk overal staan ze deze zomer, van de Zwarte Cross tot aan Lowlands. De garagerockband uit Limburg brengt de vierde single van hun debuutalbum Glitter Lizard, dat begin dit jaar uitkwam. Na Girls Like You, First/Last en Red Bull is het wederom rocken geblazen.

David Zowie - House Every Weekend (Universal)
Nummer 1 reeds in Engeland. Deze Britse houseproducer die niet te verwarren is met David Bowie, begon al op zijn veertiende met produceren. Deze track werd eerst opgepikt door DJ The Magician en later door radio DJ’s op de BBC. Inmiddels is Zowie 32 jaar dus na 18 jaar zwoegen is het hem gelukt groot succes te hebben. 

Verder nog op de 3voor12 Radio playlist:

Verder nog op de 3vor12 Radio playlist:
PAUW - Visions (Goomah, 2e week)
Aurora - Running With The Wolves (Universal, 2e week)
Balthazar - Bunker (Vuurwerk Endless summer remix) (PIAS, 2e week)
Lisa Mitchell - Wah Ha (PIAS, 3e week)
Mysterons - Thunderbird 1 (Excelsior, 3e week)
Feiertag feat. David Dam - Damn You (Spinnin’, 4e week)
Blur Ong Ong (Warner, 4e week)

3voor12 Album van de Week
Chemical Brothers - Born In The Echoes (Universal)