Ziggo Dome verbiedt selfie sticks

Irritante fotostok verpest de sfeer

Redactie 3voor12 ,

Selfie sticks zijn de grote rage bij festivals en concerten. Waarom? Je hangt je telefoon er aan en kan op de foto met je hele vriendengroep en je favoriete band op de achtergrond. Top natuurlijk voor je sociale media, maar een doorn in het oog voor je directe omstanders. Daarom doet Ziggo Dome de selfie stok in de ban.

Stel, je koopt een kaartje voor je favoriete artiest, staat in de zaal en... ziet er niets van. De telefoons in het publiek zijn al langer een grote ergernis, als die telefoon nu ook nog op een stok wordt gezet gaat het echt te ver. Tenminste, voor de Ziggo Dome, daar zijn de selfie stokken niet langer toegestaan.

Woordvoerdster Susan Lukkien legt uit: "Het wordt steeds populairder om vast te leggen waar je naar toe gaat. We vinden dat je ook moet kunnen genieten van het moment zelf. Als zo'n selfie stick het zicht van concertgangers belemmert, dan verpest het de sfeer." Heb je toch een selfie stok bij je, dan wordt hij niet meteen weggegooid. Er wordt wel op toegezien dat hij netjes in je kluisje wordt opgeborgen.