Nieuw op 3voor12 Radio: Alt-J, Janne Schra en Philip George

Mr. Polska & Ronnie Flex met Ravotten 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

De Britse artrockband Alt-J, de Nederlandse zangeres Janne Schra en de Britse producer Philip George hebben gemeen deze week dat hun single nieuw is op de playlist van 3voor12 Radio. De Nederlandse rappers Mr. Polska en Ronnie Flex scoren de 3voor12 Single van de week met Ravotten.

Dinsdag komt de Nederlandse singer-songwriter Eveline Vroonland alias PHOS langs in de studio, donderdag is het de beurt aan de Nederlandse damespopband The Indien. Verder deze week kaarten voor Paaspop, de Serious Talent Tour met o.a. Ronde, de Britse singer-songwriter Gaz Coombes (ex-Supergrass) in Bitterzoet en de Britse danceact Years & Years in Paradiso.

Deze week de 3voor12 Single van de week:

Mr. Polska & Ronnie Flex – Ravotten (Nouveau Riche)
Onze favoriete Nederlandse knuffel-Pool heeft weer een nieuwe banger opgenomen samen met producer Boaz van de Beatz. Net zoals op zijn vorige single De Libi gaat Mr. Polska voor zijn doen meer de r’n’b—kant op, en dus is het niet verwonderlijk dat hij nu bijstand krijgt van rapper Ronnie Flex. Op Mr. Polska's half februari te verschijnen tweede album $NOLLER staat zelfs een duet met volkszanger Frans Duijts. 

Nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Alt-J - Warm Foothills (PIAS)
Het opvallendste nummer van het tweede Alt-J album This Is All Yours is deze ballad, waarbij de zang van Alt-J's Joe Newman steeds overgenomen wordt door andere zangers en zangeressen als Conor Oberst (Bright Eyes) en Lianne La Havas. Alt-J staat 5 februari in een uitverkochte HMH en speelt deze zomer op de festivals.

Janne Schra - Everything I Do Ooh Ooh (V2)
De Nederlandse singer-songwriter Janne Schra begon ooit in de jazzy popband Room Eleven (bekend van de hit Hey Hey Hey!). Inmiddels is ze toe aan haar tweede soloalbum Ponzo, dat in februari uit komt. Ze maakte het samen met haar vriendje Torre Florim, frontman van De Staat, dit is de eerste single daarvan. 

Philip George - Wish You Were Mine (Universal)
Philip George is een deephouse dj uit het Britse Nottingham, die in Engeland een enorme hit heeft met deze aanstekelijke track. Het nummer is gebasserd op een sample van Stevie Wonder's My Cherie Amour uit 1969. 

Verder nog op de playlist:

The Wombats – Greek Tragedy (Warner, 2e week)
Catfish & The Bottlemen – Fallout (Caroline, 2e week)
Katzenjammer– Lady Grey (V2, 3e week)
The Miseries ft. Tim Knol– Skinflint (Excelsior, 3e week)
Låpsley– Falling Short (V2, 3e week)
Cho – Misschien Wel He (Topnotch, 4e week)
Jack Garratt - Worry (Universal, 4e week)

3voor12 Album van de Week
Björk - Vulnicura (Konkurrent)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond van 22 tot 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer