Primeur: Luister nu de nieuwe single van Traumahelikopter Primeur: Luister nu de nieuwe single van Traumahelikopter

Voorproefje van het nieuwe album gaat over hypocriete kijk op wereldleed

, Redactie 3voor12

Primeur: Luister nu de nieuwe single van Traumahelikopter

Voorproefje van het nieuwe album gaat over hypocriete kijk op wereldleed

Redactie 3voor12 ,

Mark Lada, zanger van de Groningse garagerockband Traumahelikopter, had gisteren een primeur voor 3voor12 Radio. Niet alleen kwam hij een nieuwe single laten horen, ook vertelde hij dat de band in maart met een nieuw album komt. Op Competition Stripe laat de band een wat diverser geluid horen dan op vorige albums. “Ik zie ons zelf als een gitaarband. We halen invloeden uit hele harde dingen, tot hele rustige. En dat ga je allemaal terug horen.”

Het nieuwe album wordt op dit moment afgemixt en zal naar de vinylperserij verstuurd worden. Het zal rond maart uitkomen, precies als de band al weer voor de derde keer naar het grootste showcasefestival ter wereld trekt: SXSW, in Austin. “Daar zijn we heel erg blij mee. Het is te gek om daar te zijn, met al die bands die we tof vinden. We willen er gewoon lekker gaan spelen. Afgelopen augustus is onze tweede plaat in augustus uitgekomen, op Burger Records. Het is geen probleem dat we nu al met een derde komen. Burger doet alles wereldwijd, en wat wij hier in Nederland doen vinden zijn allemaal prima. “

Maar dan dus de nieuwe, eerste single van dat aankomende album; Look The Other Way. Een actueel nummer, blijkt. “Het nummer gaat, heel serieus hoor, over hoe er naar leed en onrecht in de wereld gekeken wordt. Dat blijft toch vaak een ver van mijn bed show. Tot vorige week, als het opeens heel erg dichtbij komt. Het is misschien wel begrijpelijk dat zoiets meer impact heeft, maar dat betekent niet dat wat er elders gebeurt minder erg is. Het heeft ook te maken met de selectiviteit van de media. Je moet dat altijd in je achterhoofd houden. De manier waarop wij naar dingen kijken, wordt gekleurd door hoe de media er over schrijven. Ik heb het idee dat mensen daar aan voorbij gaan. Volgens mij moet je ook stil staan bij dat er over de hele wereld narigheid plaatsvindt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12