Het beste van 120 uur ADE15 liveblog

Tassen vol kots, zweetregens, paraplu's voor de platen en meer

Ralph-Hermen Huiskamp ,

Vijf dagen lang was circus Amsterdam Dance Event in de stad. Dat betekent ontelbaar veel clubavonden, maar ook ontelbaar veel pop-up feestjes, interessante panels op de conferentie, en afterparties die tot diep in de middag doorgaan. 3voor12 deed dit jaar iets nieuws: omdat we net als voorgaande jaren weer proberen alles mee te pakken, hebben we voor het eerst een liveblog bijgehouden.Vijf dagen lang, 24 uur per dag. Dit waren de hoogtepunten van vijf slapeloze nachten, en vijf dagen vol rennen van event naar event.

Woensdag, 00.00 uur: De Aftrap

Woensdag, 11.05 uur: Morning Glory!

Nog voor de eerste feestjes en conferenties aanvangen komt organisator Morning Gloryville met een rave op een flexwerkplek aan de Weteringschans. Het concept: kickstart je werkdag met een uurtje dansen. Geen alcohol en drugs, wel hoelahoeps, strandballen en opblaaseenden. Advocaat Lisa en pr-adviseur Marleen, beiden in werkkleding: "Heerlijk om voor je werk te dansen in plaats van yoga of een gym. Wat een goed idee. Nu is het er. In onze eigen stad!" (Robbie van Zoggel)

Woensdag, 20:32: Holland bakt

Op de vijfde editie van de DJ cook-off, het openingsdiner van ADE onder het mom van een kookwedstrijd tussen dj's, neemt het Nederlandse duo Shinedoe en 2000 and One het in een internationaal deelnemersveld op tegen o.a. Carl Cox, Kölsch en Joseph Capriati. Ze serveren ons een voorgerecht met gebakken zoete aardappel en rundvlees. (Robbie van Zoggel)

Woensdag, 21.52 Ondertussen in de hal van Paradiso

Later vannacht in Paradiso Oliver Heldens. Maar nu in de Kleine Zaal Haty Haty, het nieuwe project van Blaudzun en David Douglas. Hangende schoudertjes bij de sip kijkende merch verkoper van Oliver Heldens. Nog drie uur OH-truien proberen te verkopen aan Blaudzun fans. Succes daarmee... (Ralph-Hermen Huiskamp)

"Zat er hier niet meer feest in?" @roosmarijn #ade15 #amsterdamdanceevent #amsterdamfrietfeest #feest #friet

Een foto die is geplaatst door timo pisart (@timopisart) op

Donderdag, 11.45: Workout met Yellow Claw in Vondelgym

Yellow Claw brengt in Vondelgym van Arie Boomsma een nieuwe mixtape uit. Tegelijk werken meer dan vijftig man zich in het zweet met een stevige workout op hun muziek. Nizzle (Nils Rondhuis): "Ik train vanaf dag één bij Vondelgym, dus het was voor Arie en ons een logische stap om dit te doen" Laidback Luke was ook van de partij, wellicht in training voor vanavond bij Domien op 3FM. (Robbie van Zoggel)

Donderdag, 15.34: Martin Garrix is zijn USB-stick vol muziek kwijt

Martin Garrix meldt zich bij de receptie van de Melkweg. Wat blijkt? Gisteren bij Nicky Romero is hij een USB-stick met unreleased tracks kwijtgeraakt. Benieuwd waar die opduikelt. (Timo Pisart)

Donderdag 19.36: Back 2 back 2 back @Rush Hour met Joy Orbison, Ben UFO, Pearson Sound en Four Tet

Een grote back 2 back 2 back in Rush Hour met Joy Orbison, Ben UFO, Pearson Sound, en Four Tet neemt het net over met enkel obscure funk 7"s. Job Jobse, Luc Mast en Interstellar Funk kijken ze vanaf de eerste rij op de vingers. (Ralph-Hermen Huiskamp)

Donderdag, 20.15: Young Marco all out of Jerk Chicken @ Redlight Records

De jerk chicken is op, maar Young Marco's nieuwe remix compilatie is er nog in overvloed bij Redlight Records. (Atze de Vrieze)

Donderdag: 20.20: Hardwell instore bij Apple aan het Leidseplein

Donderdag, 20.49: Herstel, Young Marco heeft weer chicken. "Ik moest even marineren."

Vrijdag, 21.51: Binnenkomen bij het verrassingsoptreden van Skrillex is inmiddels volkomen kansloos

Update van de security: "Heb je zin in de griep? Want die krijg je hier. En verder niks." (Cécile van Wijnsberge)

Vrijdag, 02.52: #Feest in Undercurrent

Overigens kotst er net net iemand over mijn cameratas. (Sjoerd Huismans)

Vrijdag: 12.30: Dj Jean draait voor dansliefhebbers met een lichamelijke beperking

Uit heel Nederland zijn dansliefhebbers met een lichamelijke beperking bij elkaar in het Internationaal Danstheater. Het initiatief Dance For Health heeft DJ Jean gestrikt om de boel in vuur en vlam te zetten. (Robbie van Zoggel)
 

Vrijdag, 14.09: Thuishaven Wintercircus: "Kom je hier werken?"

"Kom je hier werken?" vraagt de beveiliger bij binnenkomst. Het Thuishaven Wintercircus is al ruim een uur begonnen, en in voorverkoop nota bene helemaal uitverkocht, maar eenmaal op het terrein is er slechts een handjevol bezoekers te ontdekken. Wel een boel mensen die, inderdaad, werken aan de voorbereiding. Ik denk dat ik ook maar een steekwagentje ga zoeken om te duwen. (Cécile van Wijnsberge)

Vrijdag, 16.06: Bij Breakfast Club voelt het eerder aan als 4 uur 's nachts

Bij de Breakfast Club in Closure staat in het aardedonker een mannetje of 50 nog te rammen. Alleen de felle gele ADE kubus en een stel rode lampen bij de bar verlichten de zaal. Nee, een rustig ontbijtje wordt hier niet meer geserveerd en dankzij de harde techno van Anthony Parasole voelt het eerder als 4 uur 's nachts dan 4 uur 's middags. Nog een uurtje voordat de lichten weer aan gaan en het daglicht getrotseerd moet worden. Daar wil deze 50 man nog lang niet aan denken. (Christiaan Walraven)

Vrijdag, 17.42: Terwijl het team van Mary Go Wild bij Rutger Geerlings boekpresentatie is...

Als de kat van huis is: de kern van het team van Mary Go Wild zit bij de boekpresentatie van Rutger Geerling, dus alle stapvrienden van Arne van Terphoven laten het hier gillend uit de hand lopen. Cinnaman pakt de kelder in met corny 90's hit Gotta Let You Go van Dominica. (Atze de Vrieze)

Ron Trent meet inclusief hoed amper 1.70 en komt net boven de draaitafels van Rush Hour uit, maar slingert alsnog nu vol overtuiging deze klapper erin. (Ralph-Hermen Huiskamp)

Vrijdag, 20.00: Voedingstips van Rotterdam Terror Corps

Plat Rotterdams in een Amsterdams café is vrij ongebruikelijk, maar vandaag niet in Cinema Café waar vanavond de pre-première wordt vertoond van Thumps mini-docu over Rotterdam Terror Corps. Druk is het niet, maar de aanwezigen liggen in een deuk om bijvoorbeeld de bejaarde vader van RTC-lid George Ruseler. Zijn pa doet al jarenlang de merch waaronder branded energydrinks. Zo pakt hij een blik en zegt: "Cocaïne. Dat is goed voor je linkerbeen." (Bas van Duren)

Vrijdag, 21.10: Kyteman laat trompet thuis

Zaterdag, 5.52: Keihard slapen

Ik weet niet wat ik knapper vind. Dat Klock nog steeds per nummer harder en gemener draait, of dat er een jongen amper 2 meter voor de speakers in slaap gevallen is. (Ralph-Hermen Huiskamp)

Zaterdag, 7.09 In de North Sea Jazz Club is het beste eraf

Een paar uur geleden was de airco in de North Sea Jazz Club nog broodnodig, maar inmiddels is het er zo leeg dat het ijskoud is. (Ralph-Hermen Huiskamp) 

Zaterdag, 12.12 Midden op de dag is het nog pikdonker bij The Breakfast Club

Het is gezellig vol bij Breakfast Club in de veelal pikdonkere Closure en we zijn zojuist een uur lang de weg kwijtgeraakt bij de live-set van Terekke a.k.a. Matt Gardner. Zijn geluid dromerig, warm, maar toch met een rauwe rand, Terekke had van ons nog een uur door mogen gaan. Of twee. Levon Vincent neemt de boel nu over in zijn trainingsbroek. (Jouko Peters)

Zaterdag, 13.58 In de rij voor De Sluwe Vos

Grote drukte voor In de studio met De Sluwe Vos. De hele wannabe DJ Mag top 100 2020 staat hier. (Cecile van Wijnsberge)

Zaterdag, 18.30: The Gaslamp Killer betuigt bij platenzaak Rush Hour zijn liefde voor Syriër Omar Souleyman

Zaterdag, 19.50: Liters vocht kwijt

Je ziet inmiddels geen hand meer voor ogen in de Mary Go Wild, het zweet druipt van het plafond en de rookmachine is allang niet meer nodig. DJ Pierre laat 3 dagen raven in een kelder eindigen in totale euforie met 'Relight My Fire', maar moet nog een kwartier door. Iedereen hier is liters vocht lichter. Een kwartier voor einde staat er nog immer een rij voor de deur, ongelofelijk maar waar. De hele rij nu maar naar binnengelaten, wat maakt het nog uit. (Sjoerd Huismans)

@larry_gus krijgt zoals altijd zijn publiek helemaal dol.

Een video die is geplaatst door Atze De Vrieze (@atzedevrieze) op

Zondag, 1.34: Koffie in OT301

Ondertussen is het zo warm in de OT301 dat er aan de bar koffiefilters worden uitgedeeld om je voorhoofd mee af te vegen. (Ralph-Hermen Huiskamp)

Zondag, 2.42: Stoïcijnse IDM-tovenaar Squarepusher vuurt maniakale, razendsnelle breakbeats af

Grappig hoe onbeweeglijk IDM-tovenaar Squarepusher zijn maniakale, razendsnelle breakbeats brengt, de benen gekruist en verstopt achter dat kenmerkende schermmasker. Achter zijn gelaat schieten computercodes voorbij, terwijl een grijzende man van minstens 55 vooraan bizar hard uit zijn plaat staat te gaan. Maar wie al drie lange nachten ADE in de benen heeft of dacht dat een kwartje XTC een goed idee was, gaat nu heel erg slecht in de grote zaal van Paradiso. (Timo Pisart)

Zondag, 3.35: Tijd voor Henrik Schwarz @ Awakenings

De mc bij Awakenings slaat een paar random lettergrepen uit waar nog net Henrik Schwarz uit te ontcijferen is. Waarschijnlijk is het ook zijn vierde nacht en heeft hij zijn articulatie op een ander feestje laten slingeren. (Menno de Meester)
 

 

Zondag, 4.04: Paraplu boven draaitafels OT301

Het condens druipt zo hard van het plafond in OT301, dat er nu iemand paraplu-dienst boven de draaitafels heeft. (Ralph-Hermen Huiskamp)

Zondag, 4.50: Redacteur zoekt uitgang en vindt liefde in Paradiso

Een mij volstrekt onbekende jongen stoot me tegen mijn hoofd om te zeggen: "Het is moeilijk he?" Om me dan op m'n voorhoofd te kussen. (Timo Pisart)

#HITMEWITHTHOSELASERBEAMS #greenvelvet #awakenings #trekineenbakjekoffie #3voor12

Een video die is geplaatst door Menno de Meester (@mennodemeester) op

Nog even lekker afteren bij deze openluchtrave. #ADE15 #amsterdammarathon @3voor12 #hardgaan

Een video die is geplaatst door Jelmer de Haas (@jelmerdehaas) op

Zondag, 22.10: Voor CO2-kanonnen is het nooit te vroeg

De bassen van Nina Kraviz vliegen dwars door de muren van de Gashouder, over het Westerpark. Het is hier al om 18 uur begonnen, dus de tijd van co2-kanonnen en vlammenwerpers is daar. Gelukkig laat Rødhåd ons dertig seconden op adem komen, voor hij verder gaat waar Nina gebleven is. Zondag, you got nothing on us! Al zitten er wel al opvallend veel mensen op de tribune. (Pim Brasser)

Zondag, 22.20: Zondag met Lubach lanceert een gerse Martin Garrixizer

Zondag met Lubach lanceert een Martin Garrixizer, waarmee je je naam een passend EDM-sausje kunt geven. Even proberen. It works!

Zondag, 23.32: "Glowsticks naar áchteren, niet naar voren!" @ We Are The Future

"Jongens, jongens!! Die glowsticks moeten naar áchteren, niet naar voren!", roept de MC die genoeg heeft van al die staven naar zijn hoofd, maar duidelijk geen kenner is van 'reverse psychology'. (Bas van Duren)

Zondag, 23.35: Intussen gaat onze verslaggever 'all Mental Theo' op hét under 18 festival @HMH

Maandag, 00.00: Happen naar adem met Len Faki @Awakenings

Len Faki doet er nog een schepje bovenop in de inmiddels bloedhete Gashouder. Mag de airco misschien aan? De benauwend harde kicks van Faki helpen ook niet echt. Survival of the fittest! Ik keek net een paar mensen diep in de ogen en ik heb het idee dat ze valsspelen. (Pim Brasser)

Ondertussen op de wc in Radion #ade15 #amsterdamdanceevent

Een foto die is geplaatst door timo pisart (@timopisart) op

Maandag, 2.35: Douze points voor monsieur Bonaparte

De Awakenings modepolitie zegt: douze points voor monsieur Bonaparte! Geënsceneerd, want in de tropische hal blijft alleen zijn hoedje op. (Robbie van Zoggel)

Maandag, 3.33 Young Marco zoek, Moodymann gooit wodka en diepte op Radion

Nog geen spoor te bekennen van Young Marco, die al een halfuur geleden had moeten beginnen en ongetwijfeld een viertal slopende dagen heeft gehad. Moodymann lijkt er niet om te malen, hij loopt even door de zaal om wat wodka uit te delen en duikt er vervolgens nog wat dieper in. (Timo Pisart)

Maandag, 6.35 #NAILEDIT

Vijf dagen #ADE15 zitten erop, 115 uur festival gevangen in vijf blogs en in een dikke Spotify-playlist met vele uren muziek aan de beste platen die wij op de dansvloeren signaleerden. Morgen meer verslagen en hoogtepunten. Voor nu: #NAILEDIT!