Primeur: Ares walgt van Katy Perry-meisjes in nieuwe single

Veelbelovende rapper geeft eerste voorproefje van debuutalbum in 3voor12 Radio

Timo Pisart ,

Heftig statement in Meisje, de nieuwe single van 12van3voor12-rapper Ares: Rens Ottema geeft er af op de meisjes die zichzelf op social media anders (mooier!) voordoen dan ze zijn en alleen maar op Katy Perry willen lijken. Hij primeurde de track gisteravond in 3voor12 Radio: "Ik wil even zeggen dat ik walg van je."

Dacht Roosmarijn gezellig met rapper Ares te bellen over zijn nieuwe single Meisje, blijkt het helemaal geen liefdesliedje te zijn, maar een flinke aanklacht tegen zijn omgeving. "Ik kots op meisjes die rare mooie foto's op Facebook zetten, maar in het echt helemaal niet zo zijn. De meisjes die precies de goede hoek voor selfies vinden. Ze zijn er in allerlei soorten: domme meisjes die iemand na willen doen, en de meisjes die slim genoeg zijn om een foto te manipuleren." Wat Ares eigenlijk probeert te zeggen: je bent oké zoals je bent en hoeft je niet anders voor te doen. "Precies. Het is eigenlijk een hele mooie boodschap."

Hoe ziet de Facebook-wall van Ares zelf er dan uit? Doet hij zich daar niet anders voor dan hij is? "Ik gebruik het voor precies niets, er staan alleen oude foto's van mijn middelbare schooltijd in de discotheek in Barcelona. In een raar overhemd, helemaal dronken. Alle mensen die ik persoonlijk op mijn Facebook heb, die boeien me niet zoveel. Ik zie er inderdaad alleen maar Katy Perry-meisjes."

Op vrijdag 3 oktober komt het debuutalbum Road Trip van Ares uit, met daarop ook samenwerkingen met o.a. Gers Pardoel, Big2 en Lange Frans. "Die single is niet representatief voor de rest. Ik heb veel singles. Daardoor denkt iedereen dat ik alleen maar vrolijke, commerciële liedjes maak, maar mijn album is wat dieper. Het is wat experimenteler."